Terug 19 mei 2017

STVV - KV Mechelen: 7-0 (eindstand)

Trainer Yannick Ferrera wijzigde zijn basisploeg weer op tal van plaatsen in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen Union. Zo verdwenen vaste waarden Rits en Cocalic naar de bank. Hun plaatsen werden ingenomen door het duo Filipovic-Croizet.

De thuisploeg prikte het eerst via Ceballos, maar zonder succes. Ook Matthys kreeg zijn poging niet tussen de palen. Lang moesten de Kanaries echter niet wachten om te juichen: Vetokele profiteerde van een aarzeling in de Mechelse defensie om de 1-0 binnen te prikken. En binnen het kwartier keken de bezoekers al tegen een dubbele achterstand aan: Fernandes buffelde een hoekschop staalhard tegen de touwen. (2-0) Ferrera greep in: Croizet out, Callebaut in.

 

Dramatisch KV Mechelen slikt 3 doelpunten in 18 minuten

Veel effect had het niet, want vijf minuten later stond de 3-0 al op het bord: Gerkens rook zijn kans en krulde het leer prima voorbij Coosemans. De 4-0 hing in de lucht, maar Vetokele en Peeters konden niet profiteren van de Truiense aanvalslust.

  Ook in de tweede helft schoot de thuisploeg het best uit de startblokken met pogingen van o.a. Mechele en De Sart. Aan de overkant moest Pirard dan toch eens aan de bak op de poging van El Messaoudi.  

 

Ceballos zet strafschop om: 4-0, Osaguona valt in en mag meteen gaan douchen

Op het uur was het dan toch weer prijs voor de thuisploeg: Lardot zag een strafschopfout van Callebaut op Gerkens. Ceballos zette Coosemans op het verkeerde been en duwde geelrood nog wat dieper in de miserie. Ondertussen wisselde Ferrera een bleke Peffer voor Osaguona. Het optreden van de boomlange spits was echter van korte duur en mocht meteen weer gaan douchen van scheidsrechter Lardot.

Abrahams scoort hattrick en vernedert Malinwa: 7-0  

Het feest ging lustig verder op Stayen: Abrahams, enkele minuten op het veld, verscheen oog in oog met Coosemans en zette beheerst de forfaitscore op het bord. Even later dikte Abrahams de score nog verder aan tot 6-0 en in de laatste minuten lukte de flankaanvaller nog een zuivere hattrick. Afgang compleet voor Malinwa. Eindstand STVV – KVM: 7-0. Op naar volgend seizoen…  

Wedstrijddigest

STVV: Pirard, Mechele, De Sart, Peeters, Gerkens (62’ Abrahams), Bagayoko (69’Dussaut), Caballos, Kotysch, Fernandes, Vetokele, Bolingoli (76’ De Petter)

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi, Matthys, Croizet (17’ Callebaut), Schouterden (69’ Jaadi), Cobbaut, Peffer (60’ Osaguona), Van Cleemput, Vanlerberghe, Filipovic, Claes

Doelpunten: 6’ Vetokele (1-0), 13’ Fernandes (2-0), 18’ Gerkens (3-0), 59 Ceballos (4-0), 71’ Abrahams (5-0), 75’ Abrahams (6-0), 89’ Abrahams (7-0)

Gele kaarten: 56’ Filipovic, 58’ Callebaut, 64’ Osaguona, 64’ Osaguona

Rode kaarten: 64’ Osaguona