Terug 25 januari 2017

STVV - KV Mechelen: 2-1 (eindstand)

Trainer Yannick Ferrera liet Croizet uit de selectie voor de verplaatsing naar Stayen. Claes kreeg hierdoor het vertrouwen van de Mechelse coach.

Het eerste gevaar in de partij viel aan Mechelse zijde te noteren: Bjelica zette goed druk op de achterlijn, heroverde de bal, maar zijn pegel trof de paal. Pech voor Malinwa. De thuisploeg reageerde op de counter met een poging van Boli, maar zonder succes.

 

Vetokele zorgt voor 1-0, rood voor Vitas

In een evenwichtige partij was het Vetokele die Coosemans met een verrassende knal het nakijken gaf. (1-0) Een stevige opdoffer voor geelrood dat twee minuten later ook met een man minder verder moest na een rode kaart (tweemaal geel op vijf minuten) voor Vitas. Een dramatisch begin van de partij voor geelrood op deze kille woensdagavond.

 

Malinwa herstelt het evenwicht, Verdier voor 1-1

Na een erg moeilijk openingskwartier herstelde geelrood het evenwicht in de wedstrijd. Ferrera haalde Claes naar de kant en posteerde Vanlerberghe in de defensie. De thuisploeg wist geen raad met het mannetje meer en de bezoekers profiteerden optimaal: Verdier verlengde een steekbal van Kolovos voorbij Pirard in doel. (1-1)

STVV schiet wakker: Peeters voor 2-1

Na de gelijkmaker was het weer de thuisploeg die het heft in handen nam. Peeters reageerde alert na een afgeweken poging van een ploeggenoot en zette de thuisploeg weer op voorsprong. (2-1) Alles te herdoen voor Malinwa. Vlak voor de pauze floot scheidsrechter Geldhof voor een overtreding van Cocalic op Vetokele. De thuisploeg schreeuwde om een tweede uitsluiting, maar Geldhof hield het bij een gele kaart. Geen onbelangrijk gegeven: door de kaarten van vanavond mist Ferrera zijn centraal duo tegen Racing Genk.

Coach Ferrera wisselde tijdens de rust de bleke Schouterden voor Cobbaut. Zo schoof Bjelica een rij vooruit om zich aanvallend meer te kunnen uitleven. Tot gevaarlijke acties kwam de flankspeler echter niet aan het begin van de tweede helft. Beide ploegen stapelden de slordigheden op wat leidde tot een rommelige pot voetbal. Vetokele was iets na het uur dichtbij zijn tweede treffer van de avond, maar Coosemans hield zijn ploeg in de wedstrijd. Een kunstje dat de Mechelse goalie enkele minuten later herhaalde op een poging van Gerkens.

Paulussen te verrast om unieke kans te benutten

KV Mechelen probeerde wel, maar had de grootste moeite om doelman Pirard aan het werk te zetten. Wanneer Bjelica zich dan toch eens kon doorzetten en Kolovos kon bedienen, was Paulussen te verrast om een voorzet-schot van de Griek te benutten. Malinwa ging nog vol voor de gelijkmaker, maar tot echt gevaarlijke kansen kwam het niet. Het was de thuisploeg die nog het dichtst bij een doelpunt kwam, maar ook ditmaal geraakte Vetokele niet voorbij een attente Coosemans.

Malinwa verloor zo haar tweede partij van de week en zet het nieuwe jaar in met een nul op zes.

Wedstrijddigest:

STVV: Pirard, Mechele, De Petter, Peeters, Boli (84’ Janssens), Gerkens, Dussaut (79’ Ceballos), Kotysch, Fernandes, Vetokele, Bolingoli (75’ Cuevas)

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, El Messaoudi, Vitas, Rits, Cocalic, Bjelica, Kolovos, Schouterden (46’ Cobbaut), Claes (19’ Vanlerberghe), Verdier (71’Jaadi)

Gele kaarten: 8’ Vitas, 13’ Vitas, 17’ Dussaut, 46’ Cocalic, 60’ Bjelica, 88’ Vanlerberghe, 88’ Ceballos

Rode kaarten: 13’ Vitas

Doelpunten: 11’ Vetokele (1-0), 24’ Verdier (1-1), 29’ Peeters (2-1)

Over de wedstrijd: