Terug 25 januari 2017

STVV - KV Mechelen: Trainersbabbel

“Vandaag hebben we getoond waarom we niet over play-off 1 mogen spreken”, begon een scherpe Yannick Ferrera aan zijn perspraatje na STVV-KVM.
Ferrera: “Iedereen spreekt me al maanden aan over play-off 1. Altijd heb ik gezegd dat we het daar niet over moeten hebben. Vandaag hebben we getoond waarom we niet over play-off 1 mogen spreken. We wisselen geniale momenten af met momenten waarbij het licht uitgaat bij sommige spelers.

Zolang we niet leren uit onze fouten en we niet regelmatiger worden, zijn we niet klaar voor play-off 1. Fouten maken kan, maar nadien moet je progressie maken. We doen dat op veel vlakken, maar op het vlak van kaarten pakken, hebben sommigen het nog niet door.”

Na de tweede gele kaart van Uros Vitas moest KVM nog tachtig minuten aan de bak met tien tegen elf. Ferrera was tevreden met de mentaliteit van de tien jongens op het plein.

“Verdedigend waren we slecht gestart. We gaven Boli en Vetokele veel te veel vrijheid. Toen ging het licht uit bij één van mijn spelers. Gelukkig kwamen we terug, maar dan waren we bij het tweede tegendoelpunt weer niet attent. Toch vond ik ons tien tegen elf niet slecht. Je zag niet dat we met een man minder voetbalden. Anderzijds creëerden we ook geen kansen. En zonder kansen kan je niet scoren.”
Zaterdag wacht alweer een klepper van formaat: dan staat KV Mechelen – KRC Genk op de agenda.

“We moeten blijven werken. Zondag speelden we een prachtige wedstrijd, maar verloren we. Vandaag waren we in het begin niet bij de les. Tegen Genk moeten we opnieuw aanknopen met ons voetbal en hopelijk halen we dan wel punten.”