Terug 30 november 2016

STVV - KV Mechelen: Reacties

“Het is een enorme ontgoocheling dat we nu al uit de beker vliegen.” En dat… kunnen we alleen maar beamen.

 

Wat een drama voor Malinwa op Stayen. KV Mechelen had alles in handen om een nieuwe kwartfinale in de Croky Cup te halen. En toch liep het mis…

Rits: “We hadden 70 tot 80 procent balbezit: dan moeten we het afmaken. Dat doen we niet en dan krijgen we nog twee rommelgoals tegen. Nu die tegendoelpunten, dat kan gebeuren, maar wij moeten meer kansen creëren en de wedstrijd dood doen.”

 

Ook Nils Schouterden zag KVM na de 0-1 niet doorduwen.

Schouterden: “Plots voetbalden we niet meer simpel. We hielden ons niveau niet en lieten het na om kansen en diepgang te krijgen. Heeft dat te maken met onderschatting? Misschien, maar we hebben het vooral zelf weggegeven.”

Rits: “We kregen hier de bal en hadden het tempo moeten verhogen. Natuurlijk was het ook niet eenvoudig om de dubbele ring van STVV te ontgrendelen. Dan moet je het leer niet holderdebolder diep spelen, want dan krijg je de bal meteen terug, maar wel snel openen naar de flanken. Dat ontbrak. En daar zijn we uiteindelijk op afgerekend.”

schouterden

 

Coach Ferrera had tijdens de pauze nochtans aangegeven dat Malinwa het met het spel uit de eerste helft niet tot een goed einde zou brengen.
Ferrera: “Aan de rust heb ik tegen de spelers gezegd dat als we zo gingen blijven spelen, we een tegengoal gingen incasseren. Een kwartier na de pauze was het al zover. Gelukkig scoren we dan snel de 1-2, maar maken dan weer een fout op een vrijetrap. Wat me vooral frustreert: als je de bal zo in je voeten krijgt, dan moet je kansen versieren. We hadden niet genoeg precisie en nauwelijks gevaar getoond tegen een compact spelend team als STVV.”

trainer

 

Over de penaltymissers wilden spelers en trainers het niet meteen hebben, “een loterij” en “kan voor of tegen je zijn”, zo klonk het. Maar dat de ontgoocheling diep zat, was duidelijk.
Ferrera: “De beker was niet hét doel van het seizoen, maar wel belangrijk. We willen elke match winnen en zeker deze van vandaag. Ik ben vooral gefrustreerd omdat we het zelf verspeeld hebben.”

Rits: “Iedereen is zwaar ontgoocheld. We wilden weer naar de kwartfinale. Het is o zo jammer dat we het vandaag zelf uit handen geven en zo uit de cup geknikkerd worden.”

Schouterden: “De beker leeft in Mechelen. Dat voel je meteen. Ook in de groep leefde het bekergevoel. Het is de kortste weg naar Europees voetbal, zeker gezien het drummen wordt voor een plaats in play-off 1. (zucht) We zijn enorm ontgoocheld…”