Terug 29 november 2016

STVV - KV Mechelen: 2-2 (strafschoppen: 4-3)

Na de zware pandoering in Jan Breydel van afgelopen vrijdag koos trainer Ferrera terug voor zijn vertrouwde basisploeg. Veselinovic en Matthys namen terug plaats op de bank, Croizet en Verdier verschenen weer van bij de aftrap op het toneel.

Veel viel er aanvankelijk niet te beleven in een kil Stayen. Op het kwartier haalde El Messaoudi de trekker over, maar zonder succes. Malinwa hield de controle zonder echt gevaarlijk te zijn. Iets voor het half uur zette Chen de aalvlugge Verdier op weg naar de openingstreffer, maar de spits werd foutief afgestopt door Fernandes. Een logische rode kaart bleef echter in de achterzak van scheidsrechter Geldhof. Een duidelijke “oef” galmde van de Truiense tribunes, maar dat was zonder Vitas gerekend. De Mechelse verdediger nam Dutoit met een mooie vrije trap te grazen. (0-1) Het enige hoogtepunt in een verder teleurstellende eerste helft.

 

fotorust3

 

Kotysch brengt thuisploeg op gelijke hoogte (1-1)

Hoewel beide ploegen ongewijzigd uit de kleedkamer kwamen bij aanvang van de tweede helft, vielen er vooral wissels te noteren tijdens de eerste speelminuten na de koffie. Met de inbreng van Boli kwam de thuisploeg beter in de match. Na geharrewar in de Mechelse defensie liet STVV het in eerste instantie na om de gelijkmaker te prikken, maar op de daaropvolgende corner kopte Kotysch wel raak voor de Kanaries. (1-1)

 

Daar is El Messaoudi…

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de gelijkmaker. El Messaoudi kapte zich plots vrij en gaf doelman Dutoit vanuit stand het nakijken. Een mooie klasseflits van het nummer drie van Malinwa. (1-2)

 

Boli zet bordjes weer in evenwicht

Terwijl Kolovos de 1-3 op de benen van de thuisgoalie schoot, had Boli meer geluk bij de afwerking. De stevige flankspeler frommelde de bal na geharrewar voorbij Coosemans. Met nog een kleine tien minuten op de klok kon geelrood terug opnieuw beginnen zoeken naar de sleutel die de poort naar de kwartfinales kon openen.

 

Croizet foutief gestopt, Djene dan toch vroegtijdig gaan douchen

Wat al in de eerste helft moest gebeuren, gebeurde dan toch in het slot van de partij. Djene trok aan de noodrem om een doorgebroken Croizet het scoren te beletten. Met een tweede gele kaart achter zijn naam mocht de verdediger vervroegd gaan douchen. Veel voordeel kon geelrood niet halen uit de man-meer situatie. Al had de ingevallen Veselinovic in de laatste seconden wel de winnende treffer aan de voet, maar schoot te overhaast over de kooi van Dutoit.

Verlengingen dan maar…

Verlengingen maat voor niets

Geen veranderingen in de score na de eerste verlenging. Kolovos kopte al snel naast de paal van de thuisgoalie. Even later dwong Veselinovic Dutoit tot een puike redding. STVV hield het bij verdedigen en kon Coosemans niet bedreigen. Ook in de tweede verlenging kwamen beide ploegen niet tot scoren zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen.

 

STVV wint loterij met 4-3

Vitas bracht geelrood in de strafschoppenreeks op voorsprong, terwijl Peeters zijn kans over de kooi van Coosemans schoot. Het voorbeeld dat Tim Matthys (helaas) volgde. Fernandes zette de bordjes weer in evenwicht, Croizet koos wel de goede hoek en zette Malinwa weer op voorsprong. Ono gaf Coosemans het nakijken zodat alles opnieuw te herdoen viel.

Kolovos trapte zijn poging over de kooi van Dutoit, maar ook Boli zag zijn elfmeter niet tegen de touwen gaan na een puike redding van Coosemans. Bjelica zette geelrood met een panenka weer op een 2-3 voorsprong. De Petter, ex-Malinwa, bezweek niet onder de druk en prikte de 3-3 tegen de touwen. El Messaoudi deed dit wel en gaf zo de kans aan Cuevas om de thuisploeg naar de volgende bekerronde te trappen. Het nummer zestien faalde niet en zette de 4-3 eindstand op het bord. De droom om een nieuwe bekerfinale werd abrupt aan diggelen getrapt. STVV naar de kwartfinales en exit Malinwa.

 

Wedstrijddigest

STVV: Dutoit, Djene, De Petter, Tchenkoua (58’ Boli), Peeters (91 Cuevas), Proschwitz, Dussaut, Kotysch, Ono, Fernandes, Bamba (81’Janssens)

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi, Vitas, Cocalic, Schouterden, Chen (91′ Matthys), Bjelica, Rits (89’ Veselinovic), Croizet, Kolovos, Verdier (60’ Filipovic)

Gele kaarten: 25’ Djene, 72’ Bjelica, 77’ Dussaut, 85’ Djene, 90’ Filipovic, 107′ Janssens, 109′ Vitas

Rode kaarten: 85’ Djene

Doelpunten: 26’ Vitas (0-1), 62’ Kotysch (1-1), 66’ El Messaoudi (1-2), 81’ Boli (2-2)

 

Over de wedstrijd:

 

Veel volk van de thuisploeg ????

Een foto die is geplaatst door Jurgen Jacobs (@jacobsjurgen) op

 

#kvmechelen #stvv

Een foto die is geplaatst door Shana Vandevoorde (@jessha_v) op