Terug 26 februari 2017

Standard - KV Mechelen: Wedstrijdverslag (2-2)

Met Standard de Liège – KV Mechelen stond er vanmiddag een uitermate interessante affiche op het programma. Yannick Ferrera en Aleksandar Jankovic keken allebei hun ex-club in de ogen en dat in een belangrijke confrontatie met het oog op POI. In vergelijking met vorige week koos Ferrera voor Chen en De Witte in de plaats van Vanlerberghe en de gekwetste Kolovos.

In het eerste kwartier genoten beide ploegen van het middagzonnetje zonder echt gevaarlijk te zijn. Op het kwartier kopte Belfodil de eerste echte doelkans over de kooi van Coosemans. Malinwa reageerde, weliswaar pas na het half uur, met een poging van Verdier die nipt naast de kooi van Gillet vloog.

Kosanovic krult vrije trap voorbij Coosemans, Rits vloert Gillet

Enkele minuten voor de rust mocht Kosanovic aanleggen voor een vrije trap op de rand van de zestien: de ex-speler van Malinwa twijfelde niet en liet Coosemans geen kans (1-0). Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Na stevig stoorwerk van Filipovic kwam de bal voor de voeten van Bjelica die in één tijd voor de kooi slingerde en met succes: Rits was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen de prikken (1-1).

Na de rust mocht nog een oude bekende opdraven: Legaer kwam in de plek van Edmilson. De flankaanvaller gaf meteen zijn visitekaartje af, maar Coosemans duwde een prima poging in corner. Aan de overkant liet Rits wel zien hoe het moest: hij reageerde alert op een terugspeelbal en verschalkte Gillet voor de tweede keer. (1-2)

Sa kopt 2-2 binnen

De rollen leken nu wel omgedraaid: de thuisploeg leek niet aangeslagen en prikte meteen weer tegen. Orlando Sa kopte van dichtbij de gelijkmaker voorbij Coosemans (2-2). De thuisploeg leek vertrouwen te hebben getankt en rook haar kans: Scholz plaatste een linke kopbal op de bovenkant van de lat. Ferrera voelde de wedstrijd kantelen en bracht met Vanlerberghe (voor de gekwetste Vitas) en El Messaoudi (voor Matthys) vers bloed tussen de lijnen. Ook Jankovic reageerde en haalde doelpuntenmaker Sa naar de kant voor de frisse Bolingi.

Rits laat hattrick liggen, Standard mist onbegrijpelijk

Terwijl Dossevi onvoldoende kon profiteren van een scherpe voorzet van Legaer liet Rits het na om aan de overkant zijn derde van de middag te prikken. Na een prima doorsteekbal in de loop van Rits schoot de Mechelaar  zijn derde tegen de lat. Pech voor Malinwa.

Ook Standard kreeg nog enkele prima kansen om de drie punten thuis te houden: Bolingi schoof de prima kans net naast de kooi van Coosemans, terwijl de goalie pal stond op een streep van de ingevallen Barbosa. Ook in de vier extra minuten hield Malinwa  stand en sprokkelt zo voor het eerst sinds 2007 een punt op Sclessin. Volgende week wacht een nieuwe finale tegen Anderlecht, weliswaar zonder de geschorste Verdier.

Wedstrijddigest

Standard de Liège

Gillet, Dossevi, Scholz, Marin (85’ Barbosa), Edmilson (46’ Legaer), Fiore, Fai, Kosanovic, Cissé, Sa (70’Bolingi), Belfodil

KV Mechelen

Coosemans, De Witte, Vitas (58’ Vanlerberghe), Matthys (61’ El Messaoudi), Croizet (80’ Osaguona), Rits, Chen, Cocalic, Bjelica, Filipovic, Verdier

Gele kaarten

33’ Marin, 39’ Bjelica, 67’ Verdier, 92’ Osaguona

Doelpunten

39’ Kosanovic (1-0), 45’ Rits (1-1), 49’ Rits (1-2), 55’ Sa (2-2)

Over de wedstrijd

 
We are ready! Komaan KV! Come on Malinwa! #stakvm #jpl #kvm #kvmechelen #forza #malinwa #niksmoetallesmag #3finales #destrijdomplayoff1 Een bericht gedeeld door Kristof Massenhove (@fabulous_fila) op

Come on @kvmechelen !!! #STAKVM #kakkers

Een bericht gedeeld door Jelle Van Remoortel (@deejayjelle) op

We are Malinwa! 💛❤ #groundhopping #groundhopper #stadiumporn #belgium #stakvm

Een bericht gedeeld door bertbaeten (@bertbaeten) op