Terug 26 februari 2017

Standard - KV Mechelen: Trainersbabbel

Het was een emotionele Yannick Ferrera die na de wedstrijd op Sclessin interviews gaf. “Plezier, stress en opluchting, het was me het dagje wel.”

Ferrera: “Voor de wedstrijd heb ik plezier gemaakt met heel wat bekende gezichten hier op Standard. Tijdens de wedstrijd was het vooral afzien met veel stress, want we hebben de match ondergaan. En dat zijn we niet gewoon. Uiteindelijk was er dan opluchting. Want we hebben een directe concurrent geëlimineerd voor play-off 1.”

Stress, daar zeg je zoiets. Malinwa kende een zeer lastige zondagnamiddag in Luik.

“Voor de rust speelde zich met de snelle 1-1 een ideaal scenario af. Na de pauze maken we meteen de 1-2 en dan denk je: nu, zijn we vertrokken. Op dat moment konden we doen waarin we goed waren: een organisatie optrekken, verdedigen en counteren. Maar dat lukte niet. We bleven plooien, maar braken gelukkig niet. Al miste Standard echt veel open kansen.”

En met een punt mogen De Witte en co echt wel tevreden zijn. Volgende week thuis tegen Anderlecht kan Malinwa drie belangrijke punten pakken.

“De 2-3 had gekund via die bal van Rits op de lat. Het had de perfecte hold-up kunnen zijn. Nu, de overwinning verdienden we niet. Wij blijven met dit punt sowieso in de top zes en kunnen volgende week thuis tegen Anderlecht misschien wel stunten. 14 jaar geleden was deze club bijna failliet, nu staan we bijna in play-off 1. We moeten blijven verder werken tot dat gerealiseerd is.”

🎤 Twee trainers, één interviewpaneel #stakvm

Een bericht gedeeld door KV Mechelen (@kvmechelen) op