Terug 26 februari 2017

Standard - KV Mechelen: Reacties

Malinwa sprokkelde voor het eerst sinds 2007 een punt aan de oevers van de Maas en blijft zo tot het einde meestrijden voor een plek in POI. Enkele reacties.

Rits: “We moeten vandaag tevreden zijn met een punt. In de eerste helft hebben we te weinig gevoetbald en het laatste halfuur voerde Standard de druk op met nog enkele goede kansen. Gelukkig bleef de 2-2 op het bord. Wel jammer natuurlijk dat mijn bal op de lat valt. Toen ik gisteren in mijn bed kroop, voelde ik dat ik ging scoren. Ik heb het wel tegen niemand gezegd, want dat is vrij lullig als het dan niet lukt. (lacht) Ik ben blij dat ik met twee doelpunten kon bijdragen aan dit felbevochten punt. We blijven zo alles in eigen handen hebben en meedoen tot het einde. Dat is het belangrijkste.”

Vitas: “Sinds de wedstrijd op Kortrijk heb ik last van de knie. Vorige week lukte het aardig tegen Lokeren, maar vandaag nam de pijn toe naarmate de wedstrijd vorderde. Ik wou geen risico nemen en vroeg om mijn vervanging. We zijn tevreden met dit punt. Of het voldoende is, weten we binnen twee weken.”

Coosemans: “We vertrekken hier met een goed gevoel. Dit is een correct resultaat en een belangrijk punt. We kunnen met vertrouwen Anderlecht ontvangen. De resultaten van vanavond zullen mee bepalen of we volgende week al zekerheid kunnen hebben. We staan op een gunstige plek en hebben alles nog in eigen handen. Het is aan ons om het dan ook af te maken.”

Vanlerberghe: “Het is niet evident om in te vallen als verdediger wanneer de thuisploeg stevig aan het pompen is. Gelukkig was mijn eerste baltoets goed en voelde ik het vertrouwen groeien. De motivatie is erg groot binnen de spelersgroep om iets moois te realiseren.”

De Witte: “Dit was een wedstrijd die nog alle kanten kon opgaan. Achteraf moeten we dan tevreden zijn met dit punt. Je mag niet vergeten dat Standard een sterke ploeg blijft. Ze hebben het enkele keren laten afweten, maar het waren soms ook details die hun wedstrijden bepaalde. De mentaliteit binnen de ploeg zit echt goed. We hebben alles in eigen handen en doen mee tot het einde voor POI. Dat is een mooi gegeven voor een club als KVM. Zaterdag ontvangen we Anderlecht in een vol huis. We kijken er enorm naar uit.”