Terug 28 februari 2017

Standard - KV Mechelen: Randnieuws

De Vijf van de week

1. Het contrast van de week

Over de trainerswissel Jankovic-Ferrera werd al veel gezegd en geschreven. Het contrast tussen beiden kon zondag niet veel groter zijn. De ploeg van Janko werd definitief naar POII verwezen en de ploeg van zijn voorganger Ferrera strijdt na het gelijkspel nog volop mee voor een plaats in de top zes. De supportersclans hadden er ook een uiteenlopende mening over: de Mechelse fans scandeerden de naam van hun coach en aan de andere kant van het stadion hing een spandoek met een duidelijke boodschap: “Jankovic, woorden zijn goed, maar daden zijn beter!”

2. Het mooie gebaar van de week

Wanneer de trainer van Standard naar de persbabbel gaat, komt hij voorbij de bezoekende kleedkamer. Jankovic stapte onderweg binnen bij zijn ex-spelers, feliciteerde hen met de plaats waarop ze nu staan en wenste hen tenslotte veel succes voor de wedstrijden tegen Anderlecht en Gent.

3. Het ‘dat ken ik precies van ergens’-moment van de week

Thuis pakt KVM regelmatig punten tegen de Luikenaars, maar op Sclessin gebeurt dat de laatste jaren bijna nooit. De laatste keer dat er een puntje meegegraaid werd uit Luik was op 27 oktober 2007. Toen werd het ook 2-2 en werden de Mechelse doelpunten ook allebei gemaakt door dezelfde speler. De doelpuntenmaker was toen niet Mats Rits, maar… Koen Persoons! Voor Standard scoorden Mbokani en Defour.

4. Het gezicht van de week

Uras Vitas toonde op Instagram zijn nieuwe tattoo. Hij liet het gezicht van zijn vrouw op zijn lichaam vereeuwigen.
foto: sporza.be

5. De tweet van de week

Beter dan deze Tweet wordt het niet snel…