Terug 26 oktober 2016

RSC Anderlecht - KV Mechelen: Trainersbabbel

Yannick Ferrera nam geen blad voor de mond nadat Malinwa zichzelf de das omdeed in Anderlecht.

Ferrera: “Ik ben vooral gefrustreerd. We zaten 30 minuten goed in de wedstrijd en schenken dan door stommiteiten de wedstrijd weg. We deden Anderlecht nochtans pijn. Maar we scoren niet en dan pak je de 64ste rode kaart van het seizoen en wordt er op het einde nog een cadeautje gegeven (Ferrera verwijst naar de strafschop die geen strafschop was, nvdr.).”

 

Ferrera was hard voor de geschenken-met-grote-strik die Malinwa uitdeelde.
“Ik word daar gek van. In Charleroi pakt Bjelica al twee keer dom geel. Na een schorsing verwacht je toch dat je dezelfde fouten niet meer zal maken? Hopelijk leren we hier snel uit. Maar dat heb ik een maand en twee weken geleden ook gezegd. Wat moet ik hieraan doen? Ik kan spelers toch moeilijk bedreigen of zware boetes opleggen? Ik verwacht dat mijn spelers zich als professionals gedragen, want dit brengt iedereen in de problemen.”

 

Die ander veelbesproken fase: de strafschop die Verdier zelf wou nemen.
“We zullen dat allemaal intern bespreken. Kijk, er waren 2 sleutels om deze wedstrijd goed te kunnen afsluiten: discipline en afspraken. Daartegen hebben we gezondigd. Iedereen moet nu van zijn fouten leren en even bezinnen: ofwel blijven we voor de plaatsen tussen 10 en 16 spelen ofwel willen we meedraaien in de subtop. Waar je op het einde van het seizoen belandt, heeft vooral met jezelf te maken. Het is een kwestie van hoe je leeft en wat je wil bereiken.”