Terug 26 oktober 2016

RSC Anderlecht - KV Mechelen: Reacties

Malinwa verloor vanavond met 2-0 op het veld van Anderlecht. Geelrood begon uitstekend aan de partij, maar vergat te scoren. Vlak voor de pauze opende Teodorczyk de score en moest Bjelica al gaan douchen. Met tien man hield Malinwa in eerste instantie nog goed stand, maar een tweede treffer – o ironie vanop de stip – sneed de moegestreden Mechelaars de adem af.

 

Bjelica: “Ik neem de verantwoordelijkheid van deze nederlaag op mij. Ik voel me erg schuldig: mijn gemiste kans en mijn rode kaart hebben deze nederlaag veroorzaakt. Ik heb mijn excuses nog niet aangeboden in de kleedkamer omdat ik momenteel niet de juiste woorden vind. Zondag zal ik al zeker niet spelen en wat de toekomst brengt weet ik niet. Ik accepteer alvast de keuzes van de coach.”

 

Filipovic: “We begonnen goed aan de wedstrijd met twee grote mogelijkheden binnen het eerste kwartier. Je weet dat je op Anderlecht de weinige kansen moet benutten, anders wordt het moeilijk. Toen we weer met tien man kwamen te staan, wisten we dat het erg moeilijk zou worden om iets te halen. Ik denk dat de coach hier weinig aan kan doen. Elke speler moet voor zichzelf beslissen welke actie hij onderneemt en moet hiervoor de verantwoordelijkheid dragen. Dit hoort bij het voetbal.”

 

Chen: “Het was fijn om hier op Anderlecht aan de aftrap te komen. We begonnen goed aan de partij en hadden eigenlijk moeten scoren. Dergelijke kansen krijg je niet vaak op Anderlecht, dus smaakte het eens zo zuur dat er geen van binnen ging. Laat ons eerlijk zijn: de rode kaarten beginnen echt een serieus probleem te worden. Dit moeten we aanpakken, want zo hypothekeren we telkens onze wedstrijd. Een strafschop missen kan gebeuren, maar bijna telkens een helft met tien spelen is te veel van het goede.”

 

De Witte: “Dit Anderlecht was echt wel te pakken vanavond. We begonnen sterk aan de partij, maar de gemiste kansen en de rode kaart deden ons de das om. De strafschopfase zullen we intern wel verder bespreken, daar wil ik nu niet verder over praten. Jammer van de rode kaart, want Bjelica zat goed in de match. We hebben het nog goed kunnen belopen in de tweede helft, maar zelf kreeg ik last van de adductoren. Daarom heb ik ook mijn wissel gevraagd. Ik hoop er zondag weer te kunnen staan.”