Terug 20 juli 2016

OH Leuven - KV Mechelen: Wedstrijdverslag

KV Mechelen nam het in één van haar laatste oefenwedstrijden op tegen OH Leuven. De wedstrijd eindigde op 1-1.

 

Al na enkele tientallen seconden probeerde Kolovos met een afstandsschot Nick Gillekens te verschalken. De bal ging echter naast. Ook Verdier kwam een aantal keren in een positie waar hij de Leuvense doelman zou kunnen verrassen, maar de voorzetten van Claes en Croizet konden hem maar moeilijk bereiken.

 

Ondanks het overwicht van KV Mechelen voetbalde OHL ook wel wat doelpogingen bij elkaar. De thuisploeg creëerde in het eerste deel van de eerste helft zelfs de grootste kans. Azevedo haalde van buiten het 16-metergebied uit, Moris kon nog net de bal over de lat tikken.

 

DE VERDIENDE VOORSPRONG

KVM liet het daar echter niet bij, en ging zelf op zoek naar de 0-1. Met een bal recht door het midden bereikte Moris Croizet, die op zijn beurt Verdier wist te bereiken. De Mechelse nummer 99 kon simpel Gillekens omspelen en tikte de 0-1 binnen.

 

OH Leuven was na die achterstand heel even gedesoriënteerd, maar geelrood kon er niet van profiteren. Verdier kreeg tot tweemaal toe een schietkans. Een eerste wist Gillekens te pareren, de tweede vloog net over.

 

DE OVERWINNING IS NOG NIET BINNEN

Maar ook OHL zocht naar dat goaltje en dat kregen ze bijna cadeau. Zowel Cocalic als De Witte verkeken zich op de rechterflank op de bal. Een te gehaaste Tabekou kon echter niet profiteren. Moris bracht opnieuw redding. Ook Claes en Rits kregen nog een kans, maar ze probeerden het té mooi uit te spelen waardoor geen van beide tot scoren kwam. KV Mechelen ging zo rusten met een 0-1 voorsprong.

 

DE VERDIER-SHOW

Het was vooral Verdier die in de beginfase van de tweede helft in de schijnwerpers komt te staan. Hij probeerde vanuit alle posities de score verder uit te diepen. Zijn vrijtrappen en schoten zoefden echter naast het doel. Eén van die schoten bleef zelfs net onder de benen van de jonge Leuvense doelman steken. Het was dus altijd ‘net niet’ bij KVM.

 

OHL KOMT LANGSZIJ

De thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd en zette dat balbezit makkelijk om in gevaarlijke doelpogingen. Na een misverstand in de Mechelse verdediging kwam Bracke alleen voor Moris te staan en die laatste had geen schijn van kans. Het stond 1-1 met nog zo een 25 minuten te spelen. Veel kansen werden er wel niet meer gecreëerd. OHL met Bambi kwam nog het dichts in de buurt van de overwinning, maar Moris hielt Malinwa overeind. De wedstrijd eindigde zo op een 1-1 gelijkspel.

 

Wedstrijddigest:

 

KV Mechelen: Moris, Paulussen, De Witte, Croizet, Rits, Kolovos (45’ Leal), Cocalic, Filipovis, Vanlerberghe, Claes, Verdier

Doelpunten: 30’ Verdier (0-1), 64’ Bracke (1-1)