Terug 13 juli 2016

NAC Breda - KV Mechelen: Wedstrijdverslag

KV Mechelen verloor woensdagavond met 2-0 van de Nederlandse tweedeklasser NAC Breda. Eén doelpunt voor en één na rust zorgden voor een tweede opeenvolgende nederlaag in de oefensessies.

 

NAC Breda schoot sterk uit de startblokken en waarschuwde KV Mechelen-goalie Anthony Moris meteen met een grondscherend schot. De poging van Verbeek ging voorlangs. Ook aan de overzijde werd het even spannend door een schot van Verdier: zijn poging ging maar net over.

Het overige deel van de eerste helft verliep gezapig zonder echte kansen. Olivier Rommens doorbrak de stilte met een goal uit het niets. Dessers rondde stoorwerk van de thuisclub goed af door terug te leggen op zijn spits: Rommens knalde van dichtbij raak: 1-0. De bezoekers konden voor de koffie nog even dreigen via opnieuw Verdier, zijn schot werd gepakt door Brondeel.

 

2-0 na de rust
Net voor rust kreeg de thuisclub een strafschop nadat een inzet van Haemhouts de hand van Bjelica raakte. Dessers stond achter de bal, maar zag zijn pingel gepakt door Moris. Tien minuten na rust kreeg NAC opnieuw een strafschop toen Dessers werd neergehaald. Opnieuw was Bjelica de schuldige. Verbeek aarzelde niet en stuurde doelman Moris naar de verkeerde hoek: 2-0.

Na de 2-0 bracht Jankovic met Schouterden en Vanlerberghe twee nieuwe namen tussen de lijnen. Zij zagen hoe het bijna 3-0 werd toen Dessers voor dreiging zorgde. Na die poging liet NAC Malinwa opnieuw in de wedstrijd komen. Dat rendeerde bijna.

Zo konden Verdier (over), Matthys (vrije trap – gepakt door doelman) en Croizet nog dreigen. In de slotfase kreeg Verdier nog een rode kaart onder de neus geschoven voor een stevige overtreding op Nijholt.

 

Donderdagnamiddag spelen de spelers die vandaag niet op het veld stonden een trainingswedstrijd tegen een selectie van spelers zonder contract. Deze wedstrijd vindt plaats op de jeugdvelden aan de Liersesteenweg om 15u.

 

Wedstrijddigest
KV Mechelen: Moris, Paulussen, Cocalic, De Witte, Bjelica, Claes (60’ Schouterden), Filipovic, Rits (60’ Vanlerberghe), Matthys, Croizet, Verdier

Doelpunten: 39’ Rommens (1-0), 60’ Verbeek (pen., 2-0)