Terug 29 april 2017

K. Lierse S.K. - KV Mechelen: 0-0 (eindstand)

Coach Yannick Ferrera wijzigde zijn basisploeg op drie plaatsen in vergelijking met afgelopen woensdag. Het trio Van Cleemput – Leal – Osaguona verscheen aan de aftrap ten nadele van Paulussen, Matthys en Verdier. In een evenwichtig openingskwartier kwamen beide ploegen dichtbij de openingstreffer: eerst schoot Croizet een prima voorzet van Schouterden in één tijd over de kooi van Vanhamel, terwijl De Belder een scherp aangesneden vrije trap tegen de staak kopte.

 

Gretig Lierse

Na een evenwichtig begin was het toch vooral de thuisploeg die het best voor de dag kwam: een bedrijvige Kasmi zette Coosemans aan het werk, terwijl Diarra beter voor een rustigere oplossing had gekozen. Aan de overkant zette Croizet zichzelf bijna op weg naar de openingstreffer, maar zijn schuiver ging voorlangs.

Na de rust was het opnieuw Lierse dat voor het eerste doelgevaar zorgde met een poging van Kasmi. Coosemans liet zich echter niet verrassen. Ook Vanhamel moest meteen aan de bak op een kopbal van Vanlerberghe. De thuisgoalie tikte de bal nog net van onder de lat in hoekschop.  

 

Rits scoort, maar de vlag gaat de hoogte in

Na mooi voorbereidend werk van Croizet en Van Cleemput schoot Rits de bal dan toch tegen de touwen, maar een attente lijnrechter stak in extremis zijn vlag de hoogte in. Pech voor Malinwa. Met nog een halfuur te spelen mocht Leal gaan rusten ten voordele van Matthys. De Mechelse flankaanvaller, die vanavond zijn teller van gespeelde wedstrijden op het hoogste niveau op 300 bracht, liet zich vrijwel meteen gelden met een prima actie. Osaguona kon niet profiteren van de scherpe voorzet.

Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren waardoor de brilscore meteen ook de eindstand werd. Lierse – KV Mechelen: 0-0.

Wedstrijddigest

Lierse: Vanhamel, Vinck, Frans, De Belder (84’ Kwateng), Manuel, Kasmi (91’ Weuts), Buysens, Yakubu, Bougrine, Diarra, Elgabas (67’ Tahiri)

KV Mechelen: Coosemans, Vitas, Leal (61’ Matthys), Croizet (86’ Callebaut), Rits, Osaguona (77’ Peffer), Cocalic, Schouterden, Cobbaut, Van Cleemput, Vanlerberghe

Doelpunten: geen

Gele kaarten: 8’ Vanlerberghe, 33’ Frans, 69’ Rits