Terug 29 april 2017

K. Lierse S.K. - KV Mechelen: Trainersbabbel

Malinwa pakte een puntje op het veld van rivaal Lierse. Opmerkelijk, het hield voor de achttiende keer dit seizoen de nul. “En dat zijn hele mooie statistieken”, aldus Yannick Ferrera.

 

Ferrera: “Lierse was beter gestart met onder meer die bal tegen de paal. Wij konden maar niet in ons spel komen en hebben de eerste helft vooral verdedigd.”

 

Na de pauze lukte het KV Mechelen wel om meer diepgang te creëren.

“In de tweede helft was onze organisatie beter. We stonden compacter, gaven nauwelijks nog een kans weg. Daarnaast versierden we kansen en waren we af en toe gevaarlijk. De nul-nul is dan ook logisch, ook al verwacht je dat je tegen een ploeg uit 1B zou moeten winnen. Lierse is echter een ploeg met goede spelers die zo meekan in eerste klasse.”

 

Opmerkelijk, opnieuw incasseert Malinwa geen doelpunt.

“We houden nu al 18 van de 36 matchen dit seizoen de nul. Dat zijn hele mooie statistieken hé. Als je geen goals pakt, dan heb je al de helft van het werk gedaan. Anderzijds zouden we meer mogen scoren. Al moeten we beseffen dat we offensief heel wat klasse missen. Kolovos, El Messaoudi… die blessures vang je niet zomaar op.”