Terug 29 april 2017

K. Lierse S.K. - KV Mechelen: Reacties

KV Mechelen kwam vanavond niet verder dan een scoreloos gelijkspel op het Lisp. Coosemans en Matthys geven hun analyse van de wedstrijd.

Matthys: “Het was vandaag mijn 300e wedstrijd in eerste klasse. Ik wist dat het tijdens de play-offs kon gebeuren, maar ik was de tel kwijt door de goede resultaten van de afgelopen weken. In de loop van de week heb ik het dan toch vernomen. Dat ik dan net vandaag op de bank moest beginnen, is wel jammer. Als voetballer wil je altijd spelen, maar de coach heeft bij aanvang van de play-offs duidelijke keuzes gemaakt die we moeten respecteren. Op deze manier krijgen de jongeren ook hun kansen en kunnen ze groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Onze wedstrijd van vandaag is helaas niet om over naar huis te schrijven. We moeten tevreden zijn met dit punt. We zijn bezig aan een mooie reeks en krijgen nu terug een thuiswedstrijd voorgeschoteld. Het feit dat we zo weinig tegendoelpunten slikken, geeft de groep echt wel vertrouwen.”

Coosemans: “Dat ik vanavond weer de nul kan houden, is goed voor het vertrouwen. Het is niet enkel mijn verdienste, maar van het hele team. Ik probeer steeds goed te communiceren met mijn verdediging en ik speel nu toch al enkele weken samen met hetzelfde centrale duo. Het gevoel zit goed en we voelen elkaar goed aan. Ik ken ondertussen al enkele woorden Servisch en dat maakt de communicatie nog eenvoudiger. Ik win natuurlijk liever met 3-1, dan 0-0 gelijk te spelen. Helaas zat er dat vanavond niet echt in. Gelukkig konden we wel de nul op het bord houden, zodat we toch met een punt naar huis konden. Het feit dat ik vanavond al voor de dertiende keer dit seizoen de nul kon houden, is een mooie erkenning voor mijn harde werk. Vorig jaar heb ik het erg moeilijk gehad, maar dit seizoen heb ik mijn kans ten volle gegrepen.”