Terug 4 februari 2017

KV Oostende - KV Mechelen: Wedstrijdverslag

Trainer Yannick Ferrera wijzigde zijn team op drie plaatsen voor de verplaatsing naar de kust. Chen nam de rechtsachter voor zijn rekening, terwijl het duo Croizet-Verdier voor de aanvallende impulsen moest zorgen.

Malinwa noteerde de eerste kans van de wedstrijd achter haar naam: Rits schilderde een hoekschop op het hoofd van De Witte, maar zijn kopbal ging voorlangs.

 

El Ghanassy knalt op de lat, own-goal Vanlerberghe

De thuisploeg had een kwartier nodig om in haar spel te komen, terwijl Malinwa vlot uit de startblokken schoot. Na vijftien minuten voetballen vond El Ghanassy het voldoende, begon aan een solo en poeierde de bal tegen de kruising. Prima actie van de vinnige flankspeler, zonder succes. Even later kende de thuisploeg meer geluk: Vanlerberghe devieerde een ongelukkige voorzet van Jonckheere in eigen doel. Pech voor de bezoekers. (1-0)

 

Malinwa had wel even nodig om van deze opdoffer te herstellen. De kustploeg kwam beter in haar spel zonder echt gevaarlijk te zijn. Geelrood stak de neus aan het venster met een knal van Rits, maar Dutoit ging goed plat voor de aanstormende Croizet. Ook op de vrije trap van Bjelica stond de kustgoalie pal. Aan de overkant moest Coosemans ook nog zijn kunnen tonen op een knal van Dimata en Musona.

Tijdens de rust sleutelde Ferrera aan zijn veldbezetting: Chen bleef in de kleedkamer, terwijl Paulussen op de rechtsachter mocht postvatten. Met de inbreng van Matthys mocht Croizet  zich in steun van Verdier gaan uitleven.

De koffie was nog niet verteerd of Dimata liet de Mechelse verdedigers achter zich. Zijn poging ging hoog over de kooi van Coosemans. Even later was het Jonckheere die na een prima counter vrij mocht aanleggen, maar ook zijn poging ging voorlangs. Malinwa reageerde via een listige poging van Matthys op een voorzet van Paulussen. Dutoit liet zich niet verrassen en tikte de bal in hoekschop.

Musona mag gaan douchen, Malinwa met 11 tegen 10

Na een stevige ingreep van Musona op de voet van El Messaoudi mocht het nummer 11 gaan douchen (2x geel) van scheidsrechter Gumienny. Malinwa rook bloed en Matthys krulde de bal voorbij iedereen aan de tweede paal tegen de touwen, maar Gumienny keurde de gelijkmaker af wegens buitenspel (?) van Croizet. Ferrera begreep de ernst van de situatie en bracht Osaguona voor de ongelukkige Croizet. Tussen de vele wissels door was het Coosemans die geelrood in de wedstrijd hield met een puike redding op een vrije trap van Berrier. Ook Dutoit toonde zich weer een betrouwbaar sluitstuk op een harde knal van Verdier.

Malinwa laat gelijkmaker liggen, Oostende verdubbelt score met tien man

Ondertussen werd het een echte belegering voor de kooi van Dutoit. Zowel Paulussen als Rits gingen hun kans, maar zonder succes. Aan de overkant toonde de kustploeg hoe het wel moest: Godeau devieerde een hoekschop van Jonckheere met meer geluk dan kunde voorbij een kansloze Coosemans.

Malinwa leed zo een pijnlijke nederlaag aan de kust. Een halfuur voetballen met elf tegen tien leverde de bezoekers een resem kansen op, maar scoren lukte niet. De thuisploeg plooide, maar brak niet. Het verdubbelde zelfs nog de voorsprong en stuurde geelrood met lege handen en met de voeten op de grond richting Mechelen.

Wedstrijddigest

KV Oostende: Dutoit, Milic, Godeau, Rozehnal, Marusic, Jonckheere, Jali, Berrier (74’ Tomasevic), El Ghanassy (74’ Ozkan), Musona, Dimata (80’ Akpala)

KV Mechelen: Coosemans, Chen (46’ Matthys), Paulussen, De Witte, Bjelica, El Messaoudi, Claes (58’ Kolovos), Rits, Vanlerberghe, Croizet (71’ Osaguona), Verdier

Gele kaarten: 23’ Musona, 25’ Croizet, 40’ Godeau, 42’ Jonckheere, 61’ Musona

Rode kaarten: 61’ Musona

Doelpunten: 19’ Vanlerberghe (own-goal) (1-0), 83’ Godeau

Over de wedstrijd:

Trouwe Mechelse steun aan de zee! #kvokvm #malinwa4ever

Een foto die is geplaatst door KV Mechelen (@kvmechelen) op

#kvoostende #kvmechelen

Een foto die is geplaatst door Shana Vandevoorde (@jessha_v) op