Terug 4 februari 2017

KV Oostende - KV Mechelen: Trainersbabbel

Pechwedstrijd voor Malinwa, daar in de voetbalarena op enkele honderden meters van de Noordzee. Een own-goal, een afgekeurde gelijkmaker en nog wat gemiste kansen: tja, daar sta je dan als Yannick Ferrera langs de zijlijn.

Ferrera: “We zijn niet goed begonnen aan de wedstrijd. We waren te slap en leken te veel respect voor Oostende te hebben. De kans van El Ghanassy en de own-goal van Vanlerberghe zorgden ook voor paniek en twijfel.”

 

KV Mechelen kwam opnieuw met Paulussen op het middenveld aan de aftrap.
“Het was de bedoeling om Berrier en Musona niet veel ruimte te geven. In de tweede helft kwamen we offensiever voor de dag, dat werkte beter. We hadden een plan, maar door een gebrek aan efficiëntie hebben we dat niet succesvol kunnen uitvoeren.”

 

De tweede helft, daar mocht de KVM-oppermeester wél tevreden mee zijn.
“In die tweede vijfenveertig minuten waren wakker. We creëerden veel meer kansen. En net na de uitsluiting scoren we, maar wordt ons doelpunt onterecht afgekeurd. Enerzijds hadden we zelf onze mogelijkheden moeten afwerken, anderzijds loop je dan weer tegen andere factoren aan. Als die 1-1 valt, weet je nooit hoe deze wedstrijd uitdraait.”

 

Update: na de trainersbabbel kreeg Yannick Ferrera de beelden te zien van de buitenspelfase.
“Wij hadden het gevoel dat de beslissing niet klopte en dat werd ons ook bevestigd vanuit de tribune, maar na het bekijken van de beelden wil ik de assistent-scheidsrechter feliciteren met zijn juiste beslissing. Het was weldegelijk buitenspel van Verdier.”

De frustratie was echter duidelijk zichtbaar bij Ferrera.
“Ik kan 10% tevreden zijn met onze tweede helft, maar ik ben vooral 90% gefrustreerd om de gemiste kansen. Mathematisch kan alles nog, maar net als tegen Westerlo smijten we met kansen. Hopelijk keert het de komende weken.”