Terug 4 februari 2017

KV Oostende - KV Mechelen: Reacties

Er viel vanavond een gouden zaak te doen aan de kust. Helaas was Malinwa niet op de afspraak. Enkele reacties.

 

Coosemans: “De thuisploeg was vanavond vooral gevaarlijk op de counter. Onze eerste helft was matig, na de rust hadden we het betere van het spel. Na de rode kaart kwamen we enkele keren gevaarlijk voor doel, maar onze efficiëntie ontbrak vandaag. Het zat ons niet mee vanavond. De tegendoelpunten zijn daar het mooiste voorbeeld van. Maar we blijven in onze kansen geloven.”

 

De Witte: “Was het doelpunt effectief buitenspel? We hebben toch sterk het gevoel dat we vanavond een doelpunt werden ontnomen. Een moeilijke eerste helft werd gevolgd door een degelijke tweede helft. We hadden veldoverwicht en voldoende kansen. Alleen laten we het na om de wedstrijd in ons voordeel te doen kantelen. Als het doelpunt niet wordt afgekeurd, winnen we hier nog volgens mij. Maar met “als” koop je natuurlijk niets. We wisten vooraf dat we nog wedstrijden gingen winnen, maar ook nog gingen verliezen. Vanavond hebben we verloren. Hopelijk liggen de kaarten volgende week weer anders.”

 

Verdier: “Mijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Dit is balen. We speelden nochtans een goede tweede helft, maar we hebben de kansen niet kunnen verzilveren. Jammer!”

 

Vanlerberghe: “Dit is enorm zuur. Na mijn basisplaats van vorige week tegen Genk kreeg ik vanavond opnieuw het vertrouwen van de coach. Dat ik die bal dan zelf tegen de touwen schoot, is enorm zuur. Helaas maakt het deel uit van het voetbal. Hier moet ik uit leren en sterker uitkomen.”

Matthys: “We hadden hier vanavond een goede zaak kunnen doen, maar we hebben het laten liggen. Het kantelpunt in de wedstrijd is de rode kaart en daaropvolgende afgekeurde doelpunt. Dat heeft ons pijn gedaan. Ons doel was om met dezelfde bezetting van vorige week voor de dag te komen, maar tijdens de rust heeft de coach bijgestuurd en met succes. Die man extra in het aanvallend compartiment gaf de doorslag voor onze aanvalsgolven. Helaas konden we het niet omzetten in doelpunten.”