Terug 24 september 2016

KV Mechelen - Zulte Waregem: Trainersbabbel

Yannick Ferrera kon niet zegevieren na zijn eerste thuismatch. “En dat ligt aan onszelf. We weten waarop we moeten letten en toch zondigen we.”

Ferrera: “We waren nochtans goed gestart: onze organisatie zat goed, we kozen onze momenten om toe te slaan en gebruikten de ruimte die Zulte Waregem ons gaf in de omschakeling. Maar ook toen gaven we al 2, 3 grote kansen weg.”

 

Kansen die de bezoekers in de tweede helft wel verzilverden.
“Na 15 minuten stond het al 2-1. We geraakten niet uit de omknelling, gaven de bal snel weg en onze aanvallen kwamen er niet uit. Als je vervolgens tegen een ploeg als deze ook defensieve fouten begint te maken, tja, dan betaal je dat cash. We brachten niet dezelfde kwaliteit als in de eerste helft en eigenlijk hebben we het zo Zulte Waregem simpel gemaakt. Dat ligt volledig aan onszelf. We weten waarop we moeten letten en toch zondigen we.”

 

Ferrera zag alvast heel wat werkpunten.
“Je weet dat ze snel voorzetten en wat gebeurt er: de voorzetten blijven maar komen. Ze zijn sterk op stilstaande fases, wij pakken een goal. We moeten de bal in ploeg houden, maar slagen er niet in om deze vast te houden. Nu goed, we moeten ook de positieve dingen onthouden. Dit is het begin van een lange reis en we moeten veel verbeteren. We weten waar de problemen liggen, die zullen we stapje per stapje aanpakken.”

 

Applaus had Ferrera wel voor de sfeer AFAS Stadion.
“Ik wil uitdrukkelijk onze supporters bedanken voor hun positieve houding. We verloren met 2-3 , toch kregen we applaus en bleef iedereen zingen. Chapeau daarvoor. Hopelijk kunnen we binnenkort iedereen iets teruggeven.”

Praatjes na de wedstrijd #kvmzwa

Een foto die is geplaatst door KV Mechelen (@kvmechelen) op