Terug 24 september 2016

KV Mechelen - Zulte Waregem: Reacties

Anthony Moris hield KV Mechelen lang recht, maar moest zich uiteindelijk toch drie keer omdraaien:

 

“Dat ik een goede wedstrijd speel? (Lacht.) Dankjewel, maar we doen alles tezamen. We zijn een team. Dit is frustrerend. We stonden 2-0 voor, dan moeten we die drie punten pakken. In de tweede helft speelde Zulte Waregem met meer pressie naar voren, waardoor we het verschil niet meer konden maken. Excuses moeten we niet zoeken. Zulte Waregem creëerde gewoon meer kansen dan wij. De 2-1 viel ook te snel, wat maakte dat wij ons spel van de eerste helft niet konden doortrekken. Maar we moeten ook niet paniekeren. Er komen nog genoeg wedstrijden.”

moris

Ook Tim Matthys reageerde enorm teleurgesteld:

 

“Het is lang geleden dat ik nog zo gedemotiveerd ben na een wedstrijd. We stonden 2-0 voor… Dan mag je nooit verliezen. Hoe dat komt? We kwamen gewoon niet meer aan voetballen toe. Dat is ook de verdienste van Zulte Waregem. We hadden gewoon dat derde doelpunt in de eerste helft moeten maken. Dan zaten we goed. Nu kregen we het omgekeerde scenario van tegen Hasselt. Zulte Waregem kreeg moed door die snelle aansluitingstreffer en wij moesten terugzakken. De coach voerde inderdaad heel wat tactische wissels en verschuivingen door om dat op te vangen. Woensdag lukte dat, vandaag bijna.”

 

 

Edin Cocalic kon de wedstrijd niet afwerken. Even na aanvang van de tweede helft moest hij noodgedwongen gewisseld worden:

 

“Ik voelde al tijdens de opwarming dat ik niet voluit kon gaan. In de eerste helft kon ik de pijn nog verdragen, maar toen merkte ik dat ik niet meer kon sprinten… Maandag wordt er een echo genomen. Waarschijnlijk gaat het om een scheur in mijn linkerlies, in mijn adductoren. Dat het team mij miste op het veld? Misschien miste ze inderdaad mijn lengte. Op die grote hoeveelheid aan voorzetten was het inderdaad moeilijk verdedigen. Het is gewoon teleurstellend, net omdat we al twee doelpunten gescoord hadden. We moeten gewoon beter doen, zeker als we de concurrentie willen aangaan met dit soort teams.”