Terug 27 september 2016

KV Mechelen - Zulte Waregem: Randnieuws

DE VIJF VAN DE WEEK

1. Het karmagevoel van de week
Op woensdag een achterstand van twee doelpunten ophalen en alsnog winnen en op zaterdag op net dezelfde manier zelf ten onder gaan, het zal je maar gebeuren… Pijnlijk, maar zo weten we meteen hoe de jongens van Hasselt zich voelden.

2. Het liedje van de week
Het zag er goed uit tijdens de rust voor de jarige coach Yannick Ferrera, maar helaas liep het dus toch nog mis. Voor de aftrap kreeg Ferrera al een mooi cadeau: een ‘Happy Birthday’ zoals het alleen op KV Mechelen kan. De hele harmonie stond tijdens de opwarming voor de dug-out om de trainer op muzikale wijze een gelukkige verjaardag te wensen.

3. De rare aftrap van de week
Een paar minuten na dat verjaardagsfeestje werd de aftrap van de wedstrijd gegeven door twee grasmaaiers. De iMow maaiers van wedstrijdsponsor Viking reden tot aan de middenstip. “Tof dat wel, maar nu nog die groenwitte kleuren vervangen” klonk het hier en daar op de tribunes. Misschien kunnen we ineens de kleuren van het speelveld ook aanpassen als we dan toch bezig zijn?

4. Dé ex-speler van de week
Na de match in Westerlo hadden we het al over spelers die bij beide ploegen hadden gespeeld, maar ook zaterdag was het weer ‘prijs’. Naessens en Cordaro langs bezoekende zijde en Tim Matthys aan Mechelse kant. Matthys zijn ze in Waregem nog altijd dankbaar want hij scoorde er de beslissende treffer in de bekerfinale tegen Moeskroen én het doelpunt van de Europese kwalificatie tegen Lokomotiv Moskou.

5. De flauwe mop van de week

Moris pakte een prima partij tegen Essevee, maar moest zich toch drie keer omdraaien en dan werd hij ook nog eens het onderwerp van de flauwste mop van de week.