Terug 24 september 2016

KV Mechelen - Zulte Waregem: 2-3 (eindstand)

KV Mechelen gaf vanavond drie gouden punten in het slot uit handen tegen Zulte Waregem. Bij de pauze stond er een fraaie 2-0 op het bord, maar na een snelle aansluitingstreffer in de tweede helft, brak Malinwa in extremis.

 

We waren nog geen zeven minuten ver of Nicolas Verdier rolde op aangeven van Schouterden de bezoekende defensie op. Het nummer 99 van Malinwa beheerste het leer perfect op weg naar doelman Steppe en werkte bovendien ook nog fijntjes af.

 

Verbeten strijd

 

Zulte Waregem probeerde te reageren en het leer op te eisen, maar had het lastig om het Mechelse blok uiteen te spelen. KVM voetbalde gefocust en gezond agressief en dat leverde vooral veel strijd op. Rond het halfuur kwamen de West-Vlamingen wel een paar keer gevaarlijk opzetten. Moris verijdelde een gemaakt doelpunt van Lerager en pogingen van Naessens, ex-KVM, en Leye misten kracht en precisie.

 

De gelijkmaker leek dichterbij dan de 2-0, maar toen mocht Croizet richting doel draven, kappen, draaien en fraai afwerken. En zo zagen meer dan 11.200 supporters een heerlijk efficiënt Malinwa leiden aan de rust.

foto1Snelle aansluitingstreffer

De bezoekers wisselden Baudry voor Vetokele en begonnen met veel drang naar voren aan de tweede helft. Dat resulteerde in een snelle aansluitingstreffer van Lerager die even later nog eens van ver uithaalde en maar net de verste paal miste.

De jarige Ferrera – voor het eerst voor eigen publiek coachend – greep in en gooide Vanlerberghe en Veselinovic in de strijd. KVM zette ook Steppe aan het werk: Croizet tikte snel tot bij de vrijstaande Vitas, de bezoekende goalie redde met de voet.

 

foto3

Kater in het slot

De partij kon plots alle kanten uit: zo ontsnapte doelpuntenmaker Lerager aan de buitenspelval, maar stuitte hij op een sterke Moris. We kregen leuk voetbal voorgeschoteld, alleen noteerden we nauwelijks kansen voor de Mechelaars. Tien minuten voor tijd sloeg Zulte Waregem dan toch toe: een onoplettendheid in de KVM-defensie kon Leye – op Moris – bijna uitbuiten. Tegen de rebound van de ingevallen Coopman was de thuisdoelman wel kansloos: 2-2.

 

Het venijn zat hem dus in het absolute slot toen de fusieploeg uit West-Vlaanderen genadeloos toesloeg via – weer – Lerager. Hij mocht ongehinderd de aflegger-met-het-hoofd van Vetokele binnenkeilen. Zo bleef de thuisploeg met een kater achter bij het debuut van Yannick Ferrera in het AFAS Stadion.

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Moris, De Witte, Vitas, Matthys, Croizet, Rits, Cocalic (55’ Vanlerberghe), Bjelica, Kolovos (76’ Paulussen), Schouterden, Verdier (60’ Veselinovic)

Zulte Waregem: Steppe, De Fauw, Baudry (46’ Vetokele), Marrone, Derijck, Lerager, Leye, Kaya, Naessens (70’ Coopman), Meité, Hamalainen

Doelpunten: 7’ Verdier (1-0), 38’ Croizet (2-0), 51, Lerager (2-1), 80’ Coopman (2-2), 88’ Lerager (2-3)

Gele kaarten: 62’ Naessens, 83’ Marrone, 85’ Rits, 90’ Vetokele

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Vertenten, Nijssen, Vanyzere en Van de Velde

Toeschouwers: 11.208

 

 

Over de wedstrijd:

C’mon kakkers nog een paar

Een foto die is geplaatst door Jeroen Van Echelpoel (@neorej1471) op