Terug 16 mei 2017

KV Mechelen - Union Saint-Gilloise: 1-0 (eindstand)

KV Mechelen won vanavond met 1-0 van Union SG. Malinwa kreeg voldoende kansen om de score hoger te laten oplopen, maar het bleef bij de 1-0 van Jordi Peffer net voor de rust. Door de winst van STVV tegen Lierse zijn de Kanaries nagenoeg zeker van groepswinst. Vrijdag speelt Malinwa na een geweldig seizoen haar laatste wedstrijd in Sint-Truiden.

 

Rits zorgde na een kwartier voor de eerste kans van de partij: zijn schot ging over. Diezelfde Rits zette even later een leuke combinatie op met Peffer, voor het eerst dit seizoen in de basis. Doelman Sadin moest zich strekken om een thuisdoelpunt te voorkomen.  

 

Het was wringen en wroeten voor het jonge Malinwa om kansen te versieren tegen de stevige organisatie van de bezoekers. KVM had de partij onder controle, maar op diepgang was het lang wachten. Rond het halfuur mochten Cobbaut en Vanlerberghe het proberen: beide jeugdspelers keilden over.  

 

Paal, Coosemans en Peffer

En zoals tegen Waasland-Beveren was het voor de jongens van Ferrera oppassen voor een snelle efficiënte tegenprik. Na uitschuiven van Vitas belandde een geweldige uithaal van Fixelles tegen de paal. Bij de rebound kon KV Mechelen weer rekenen op een uitstekende Coosemans. Meteen aan de overzijde zorgde de jonge Peffer voor geel-rood gejuich. Hij rondde een fraaie combinatie netjes af.

Vanlerberghe met de kansen

 

De tweede helft begon met tal van kansen: Vanlerberghe tikte naast, Claes knalde in één tijd op doelman Sadin en opnieuw Vanlerberghe schilderde over. Het nummer 30 van KVM bleef gevaarlijk: zo had ie een grote kans op de 2-0. Alleen voor Sadin schoot hij voorlangs.

De Brusselaars hadden niet meteen een antwoord klaar op de dominantie van de thuisploeg. Maar het bleef bij de krappe 1-0 voor de thuisploeg. Claes probeerde de voorsprong uit te diepen: hij besloot naast. Ook Mats Rits was er dichtbij. Aannemen en schieten: de paal stond in de weg.

 

KV Mechelen versierde echt wel voldoende kansen om de klus te klaren, maar de veilige tweede van de avond, nee, die wou er niet in. STVV won in Lier en is zo met een veel beter doelsaldo zo goed als zeker van de groepswinst. Dat kon de appreciatie in het AFAS Stadion niet temperen, want na een geweldig seizoen zwaaide de thuisaanhang haar helden met veel applaus uit.

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi (68’ Verdier), Vitas, Matthys, Rits, Cocalic, Cobbaut, Peffer (63’ Jaadi), Van Cleemput, Vanlerberghe (73’ Filipovic), Claes

Union SG: Perdichizzi, Neels, Mpati, Da Silva (74’ Baherle), Cabeke, Aguemon, Martens, Massengo, Rasjel (58’ Salah), Fixelles (73’ Alouad)

Gele kaarten: 21’ Vitas, 39’ Neels, 42’ El Messaoudi, 68’ Salah

Rode kaarten:

Doelpunten: 37’ Peffer

Scheidsrechters: Geldhof, Nijssen, Senecaut en Vermeiren

Toeschouwers: 10.154