Terug 26 april 2017

KV Mechelen - STVV: 1-0 (einde)

KV Mechelen won vanavond met 1-0 van Sint-Truiden. Eén vinnige actie tussen Matthys en Schouterden en de klaarkijkende blik van een sterke Coosemans volstonden voor de 12 op 12 in play-off 2.

 

De eerste plaats in de groep: dat was de inzet van het potje midweekvoetbal tegen de Kanaries. Malinwa opende met een schot van Verdier dat naast zoefde, aan de overzijde knalde Boli via een Mechels been naast de kooi van Coosemans.

 

De thuisploeg had het lastig om de vrije ruimte te vinden tegen een zeer compact spelend STVV. Leko had zijn pionnetjes kort op elke KVM-speler geposteerd en daar hadden de troepen van Ferrera niet meteen aanvallende antwoorden op.

 

Net voor het halfuur kwam STVV een paar keer gevaarlijk opzetten. Wolke Janssens keilde de beste kans pal op een klaarkijkende Coosemans.

 

Snelle actie levert 1-0 op

Via flitsende combinaties lukte het Malinwa niet om in de buurt van doelman Bruzzese te geraken, op hoekschop lukte dat wel. Cocalic kopte het leer tegen de touwen, maar scheidsrechter Laforge had een duwfout gezien.

Toch kon Schouterden net voor de pauze de openingstreffer op het bord zetten. Een knappe, snelle voorzet van Matthys belandde voor de voeten van het nummer 18 van KV.

 

 Vinnige start van tweede helft

 

De tweede helft startte met meer vuur. Vanlerberghe en Schouterden haalden meteen uit, maar zonder succes.  Verdier ging even later dan aan het kanon staan, Bruzzese redde de schicht uit de kruising.

 

Het fijne openingskwartier van de tweede vijfenveertig minuten kreeg echter geen vervolg. De thuisploeg kwam niet meteen in de problemen, maar versierde nauwelijks nog kansen.

Zo bleef het ook in het slot bij de krappe voorsprong voor de thuisploeg. En niet voor het eerst dit seizoen hield Coosemans de nul. Hij redde met een fraaie voetreflex de ultieme gelijkmaker van de ingevallen Ceballos.

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, Cocalic, Vitas, Cobbaut, Rits, Vanlerberghe (66’ Callebaut), Schouterden, Matthys, Croizet (77’ Osaguona), Verdier (66’ Peffer)

STVV: Bruzzese, Mechele, Djene, De Sart (71’ Swers), De Petter, Gerkens, Bagayoko (71’ Abrahams), Janssens (78’ Ceballos), Fernandes, Vetokele, Boli

Doelpunten: 43’ Schouterden (1-0)

Gele kaarten: 44’ De Sart, 47’ Djene, 57’ Verdier

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Laforge, Monteny, Plumes en Alen

Toeschouwers: 9.941