Terug 26 april 2017

KV Mechelen - STVV: Trainersbabbel

Een mindere wedstrijd van Malinwa, maar wel weer 3 punten op zak. “We hadden vandaag dat tikkeltje geluk”, zo zei Yannick Ferrera na de partij tegen STVV. “Al is een zoveelste thuiszege met cleansheet op rij geen toeval meer.”

 

Ferrera: “Onze eerste helft was niet zo goed. De tweede helft was wat beter, al hadden we zeker dat tikketje geluk vandaag dat we net voor de rust scoorden. STVV was gretiger, wij hadden moeite om in de wedstrijd te komen. Nadien kregen we meer greep op het spel.”
Zo pakt Malinwa twaalf op twaalf. De partij tegen Union is zo naar de vergetelheid gespeeld.
“Tijdens de competitie kregen we tegen Club Brugge een 6-1 om de oren. Dat was toen onze wake-upcall. De 3-0 op Union lijkt ons tijdens de play-offs te hebben wakker geschud. Ik hoor mijn collega Ivan Leko al praten over een finale KV Mechelen – Genk. Zover zijn we echter nog niet. Ons spel moet veel beter. We zijn immers ook volgend seizoen al aan het voorbereiden.”

 

Weer wint KVM met 1-0. Opnieuw een thuiszege, opnieuw een cleansheet.
“Straf hé. Dat is geen toeval meer. Ik win natuurlijk liever met 8-0, maar wij zijn Barcelona niet. Wij moeten het doen met de middelen die we hebben. En dat is een goed blok zetten met zoveel mogelijke aanvallende flitsen. Thuis kunnen we altijd iets meer: met de steun van onze supporters kunnen we onszelf overtreffen.”

 

Ferrera blijft ook kansen geven aan jongeren. Zo viel Jeff Callebaut vanavond voor het eerst in.
“Jeff werkt hard op training en had speelminuten verdiend. Met Jordi Vanlerberghe wilden we geen risico’s lopen. Hij was licht geblesseerd, heeft slechts 2 keer kunnen trainen en moet binnen enkele dagen opnieuw voetballen. Veel alternatieven hebben we momenteel niet op zijn positie. Jeff mag alleszins tevreden zijn met zijn eerste speelminuten.”