Terug 20 november 2016

KV Mechelen - Standard: Reacties

Bam! Twee-één winst en niks dan blije gezichten na de wedstrijd!

Voorzitter Johan Timmermans kwam op weg naar de kleedkamer maar al te graag zijn verhaal doen aan de pers.
Timmermans: “We hebben deze overwinning niet gestolen. Ik ben niet enkel blij voor onze trainer, maar voor iedereen binnen de club. De spelers hebben natuurlijk sowieso een tandje bijgestoken omdat ze merkten dat deze match echt leefde. Er staat de laatste weken echt iets. We voetballen goed mee en er wordt hard gewerkt, ook door de jongens die van de bank komen. We waren goed tegen Gent en ook in Luxemburg liep het vlot. Ik zie nu automatismen die ik vroeger te weinig zag. Die automatismen werpen duidelijk hun vruchten af en dat zie je in het klassement.”

Vlak voor de rust trapte Mats Rits de belangrijke gelijkmaker tegen de touwen.
Rits: “Je voelde meteen dat het een beladen match was. Er was veel volk en dat voelde al goed aan tijdens de opwarming. Je staat dan als speler extra scherp. Voor de match heeft de coach niet meteen iets speciaals gezegd, maar dat was ook niet nodig want iedereen wist dat er gewonnen moest worden. Het was een echte strijdersmatch. Onze organisatie stond er en we speelden volwassen. Of het mijn seizoen is? Ik probeer gewoon elke week mijn steentje bij te dragen. Het is onze beste heenronde van de laatste zes seizoenen. We hebben nu aansluiting met de top zes. Als we in de terugronde evenveel punten pakken dan zullen we er kort bij zijn.”

Doelman Coosemans verveelde zich vanavond niet onder de lat.
Coosemans: “Als je met 2-1 leidt tegen Standard weet je natuurlijk dat ze komen drukken en dat je als doelman wel wat werk hebt. We hebben ons zo goed mogelijk verweerd en dat is gelukt. We boekten vanavond een mooie én belangrijke zege.  Het is leuk om elke match te kunnen spelen om te winnen, of het nu tegen Moeskroen, Gent of Standard is.”

Ahmed El Messaoudi werd door Sporza uitgeroepen tot man van de match.
El Messaoudi: “Er werd veel gezegd en geschreven over deze match, maar we zijn allemaal professionals die sowieso elke match willen winnen, of het tegen Standard is of tegen een andere ploeg. De nul-één was een vermijdbaar doelpunt, gelukkig viel de 1-1 vlak voor de rust. Door die gelijkmaker vatten we de tweede helft met een heel ander gevoel aan. We maakten de 2-1 en speelden nadien goed georganiseerd. De heenronde zit er nu op en ik denk dat POI een doel moet zijn voor ons.”