Terug 9 april 2017

KV Mechelen - K. Lierse S.K.: 1-0 (eindstand)

KV Mechelen legde vanavond Lierse over de knie. In een spannende wedstrijd brak de partij pas open in de tweede helft. Het was wel wachten tot in het slot toen Vitas met een vrijetrap de drie punten thuis hield.

 

Malinwa had wat recht te zetten na het debacle op de Heizel. Tegen Lierse startte het met veel strijd, maar kansen, nee die zagen we niet. Lierse zette een stevige organisatie neer en speculeerde duidelijk op de counter.

 

Voor KV Mechelen, met Leal voor het eerst in de basis, was het zoeken naar een opening in de dichtgetimmerde bezoekende defensie. Rits en Verdier probeerden, maar doelman Vanhamel beleefde een rustige eerste helft.

 

 

Even Lierse

 

31 minuten ver waren we toen de bezoekers na een snelle tegenaanval voor de grootste kans van de eerste helft zorgden. Gelukkig voor de thuisploeg werkte De Belder alleen voor Coosemans niet af. Geelrood reageerde meteen, Paulussen kreeg net voor de zestienmeter even wat ruimte en haalde in één tijd uit.

De knaller van het nummer twee van KVM zoefde naast. Lierse stelde daar voor de pauze nog een schot van Elgabas – naast – tegenover. 0-0 staat het dus bij de rust.

 

 

Claes er dichtbij

De tweede helft begon veelbelovend. Eerst kon De Belder kon bijna profiteren van een mistasten van Vitas, Cocalic blokkeerde in extremis nog het schot van de spits uit Lier.

Aan de overzijde stond dan weer bijna de 1-0 op het bord. Claes tikte het leer voorbij Vanhamel, maar Vinck redde op de lijn.

 

Plots bleven de kansen zich opstapelen. Coosemans vloog een geweldige plaatsbal van Benson uit zijn kooi en Vanhamel had een fraaie parade in huis op een poeier van Claes. Diezelfde Vanhamel was even later geklopt op een vrijetrap van Vitas, maar de paal bracht redding.

Spannend slot

Malinwa zette de bezoekers meer en meer onder druk en verdiende de openingsgoal. De ingevallen Peffer zorgde met een stevige uithaal bijna voor een feestje in het AFAS Stadion. Ook Osaguona was er in het slot dichtbij, maar Vanhamel redde met een ultieme reflex.

 

Vitas doet het

Ook zijn collega Coosemans hield met de vuisten de nul nadat Joachim plots voor hem verscheen. De wedstrijd kon in het slot echt nog alle kanten uit, want beide elftallen gingen nog voluit voor de drie punten. Benson haalde uit, Coosemans pakte.

 

Maar het was Uros Vitas die de weg naar de touwen vond. Op vrijetrap legde hij de 1-0 netjes voorbij doelman Vanhamel. En zo pakte Malinwa een mooie zege tegen de buren uit Lier en heet het haar revanche na Union beet.

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen (81’ Osaguona), Vitas, Cocalic, Leal (68’ Matthys), Croizet, Rits, Cobbaut, Filipovic, Claes, Verdier (60’ Peffer)

Lierse SK: Vanhamel, Vinck (80’ Yakubu), Frans, De Belder, Benson, Buysens, Poelmans, Bougrine, Joachim, Diarra, Elgabas (84’ Weuts)

Doelpunten: 91’ Vitas (1-0)

Gele kaarten: 66’ Joachim, 70’ Croizet, 90’ Buysens, 92’ Filipovic, 92’ Frans

Rode kaarten:

Toeschouwers: 11.960

Over de wedstrijd:

Lien op #kvm #kvmlie #pintjes #voetbal #afasstadion

Een bericht gedeeld door Lien Vandertwee (@lienvd2) op

#KomaanKakkers #KvmLie

Een bericht gedeeld door David Claes (@dowjonesdave) op