Terug 13 augustus 2016

KV Mechelen - KV Kortrijk: Reacties

“We hebben ons strijdershart getoond”, klonk het unaniem in de Mechelse kleedkamer.

 

Rits: “We hebben vanavond alles gegeven als team. Het heeft ons een mooi punt opgeleverd, al hadden we vooraf wel op meer gehoopt. De rode kaart heeft ons al vroeg genekt, maar we hebben getoond dat we als team konden reageren. Jammer dat we op het einde de kans niet benutten. Je weet immers dat er één of twee kansen komen en dan moet je het geluk aan je zijde hebben. Onze eerste thuiswedstrijd was niet goed, vandaag hebben we getoond tot wat KV in staat is.”

 

Kolovos: “Het was fijn om vandaag aan de wedstrijd te mogen beginnen. De coach had het me in de loop van de week gezegd. Ik zit nog niet aan de top van mijn kunnen, daarvoor heb ik nog meer wedstrijden nodig. Ik hoop dat ik vandaag heb getoond dat ik wel iets in mijn mars heb. Waar de coach me ook zet, maakt niet uit. Al speel ik het liefst in steun van een diepe spits.”

MECHELEN, Jupiler Pro League, seizoen 2016 / 2017 , Belgisch voetbal, 13-08-2016, KV Mechelen - KV Kortrijk

MECHELEN, Jupiler Pro League, seizoen 2016 / 2017 , Belgisch voetbal, 13-08-2016, KV Mechelen – KV Kortrijk

 

Schouterden: “Dit was mijn kortste basisplaats ooit. Ik geef toe dat er contact was, maar ik spring net om het contact zoveel mogelijk te vermijden. Bovendien was El Messaoudi in de buurt om nog steun te verlenen. Met een fout en een gele kaart kon ik leven, maar rood vond ik overdreven. Ik hoop dat de beelden dit ook zullen duidelijk maken, zodat mijn schorsing beperkt blijft tot de wedstrijd van vandaag. Ik wil wel mijn ploegmaats bedanken voor de geleverde strijd. Ik heb hen in de steek gelaten, mijn excuses.”

 

Matthys: “We hebben het maximum nog uit deze wedstrijd gehaald. Al hadden we in het slot nog dé kans om hier drie punten te pakken. Vooraf had ik echt op meer gehoopt, dan konden we echt spreken van een geslaagde start. We hebben nu vier op negen, maar het feit dat we met tien man toch nog een punt konden pakken, geeft wel een boost. Vorig seizoen verloren we de wedstrijden tegen Eupen en Kortrijk, maar nu pakken we vier op zes. Dat doet deugd. Hier kunnen we mee verder.”