Terug 13 augustus 2016

KV Mechelen - KV Kortrijk: Trainersbabbel

Daar zat ie dan: een zichtbaar trotse Aleksandar Jankovic. Fier over de strijdlust en de mentaliteit van zijn elf… euh tiental.

 

Jankovic: “Ik ben trots op mijn groep. Dit is een punt gehaald door mentaliteit. Na een lichte rode kaart veranderde de fysiologie van de wedstrijd. Er was contact, maar Schouterden was absoluut niet de laatste man. El Messaoudi stond er ook nog. 11 tegen 11 waren we de betere ploeg, met veel druk op de voorste linie van Kortrijk. Maar goed, na dat rood moesten we plan B boven halen.”

 

En dat plan B bestond uit veel vechtlust en strijd.

“We toonden een topmentaliteit. Jammer dat we op het einde niet meer konden scoren. Maar uit deze wedstrijd halen we heel veel positieve zaken. Met een punt thuis ben ik nooit tevreden, al is dit gezien het wedstrijdverloop een gouden punt. We gingen elk duel aan en toonden heel veel inzet.”

 

Malinwa zette een knappe collectieve prestatie neer.

“We halen opnieuw een cleansheet. De reddingen van Moris geven ons team een boost. Daarnaast heeft het hele team enorme inspanningen geleverd. Zowel verdedigend als aanvallend heeft iedereen zijn longen uit zijn lijf gelopen. Voor onze spitsen waren de looplijnen vergroot tot bijna 40 meter terwijl dat normaal 10 meter is.

 

In de tweede helft wisselde ik een moegestreden Verdier voor Croizet om meer beweging in de rug van de bezoekende defensie te krijgen. Met Kolovos op de negen konden we even de tactiek wijzigen. De laatste kans was daar een voorbeeld van. In dat aanvallende compartiment is de concurrentie groot.”