Terug 15 augustus 2016

KV Mechelen - KV Kortrijk: Randnieuws

DE VIJF VAN DE WEEK

1. De rare introductie van de week
Kort voor de aftrap van de wedstrijd verschenen er op het scherm korte fragmentjes waarin de spelers zich voorstellen en hun rugnummer even vertellen. Ze doen dit allemaal in ‘hun beste Vlaams’. Bij nummer 99, Nicolas Verdier klinkt dit als volgt: “Ik ben Nicolas Verdier, nummer honderd min één.”

2. De gesloten deur van de week
Kersvers Anderlechtkapitein Sofiane Hanni kwam afscheid nemen van het Mechelse publiek en de aftrap geven. Ei zo na was dat niet het geval geweest want Hanni moest om één of andere duistere reden wachten op toestemming om het spelershome te betreden. Dat zorgde voor gefronste wenkbrauwen én dit vreemde beeld.
13903281_10210304898566973_1563105810559385510_n

3. De veelbesproken rode kaart van de week
Slechts een tiental minuten na Hanni’s aftrap mocht Nils Schouterden al gaan douchen na een vroege rode kaart. Over deze uitsluiting werd druk nagekaart. De meningen waren verdeeld. Volgens deze supporter was het nochtans duidelijk dat de scheidsrechter het niet bij het rechte eind had.
FullSizeRender(1)
4. De opvallende reactie van de week
Sporza reageerde dan weer erg snedig op een Tweet waarin het aantal toeschouwers in het AFAS-stadion werd bekendgemaakt.
FullSizeRender

5. De beoordeling van de week
Over de sfeer in het stadion werd er na de wedstrijd ook nog her en der gesproken. De interactie tussen de supporters in de twee nieuwe tribunes liep opvallend vlot en dat zorgde regelmatig voor een indrukwekkende sfeer. De mensen van de voetbalwebsite ‘In de hekken’ kwamen een kijkje nemen en omschreven het als volgt:
“Maar er was ook twijfel bij sommige fans: Zou de sfeer, waar het Stadion Achter de Kazerne om bekend staat, na de verbouwing behouden blijven? Na zaterdagavond KV Mechelen – KV Kortrijk bezocht te hebben, kunnen we volmondig ‘ja’ zeggen. De nieuwe variant van Achter de Kazerne is sowieso een prachtig stadion. De onderste ringen van de nieuwe tribunes zijn allemaal staantribune en de tweede ringen (met zitplaatsen) zijn steil gebouwd. Het zorgt ervoor dat het gezang massaal en goed klinkt en dat de sfeer, die in het oude hing, grotendeels bewaard is gebleven.