Terug 13 augustus 2016

KV Mechelen - KV Kortrijk: Wedstrijdverslag

Intensiteit, strijd en sfeer: ziedaar de ingrediënten van een avondje KVM-KVK. Al na acht minuten moest KVM met tien verder na rood voor Schouterden. Dat leverde geen champagnevoetbal op: wel een ouderwetse  Malinwa-strijd én een oververdiend punt.

 

Malinwa wou tegen KVK op zoek gaan naar een eerste zege in het nieuwe AFAS Stadion, maar die ambities kregen al snel een serieuze knauw toen Schouterden al na 8 minuten rood kreeg. De doorgebroken Mercier ging gretig neer en scheidsrechter Boucaut haalde ongenadig een rood karton boven.

Moris houdt KVM recht

De bezoekers probeerden meteen het overwicht om te zetten in een doelpunt, gelukkig voor Malinwa toonde Moris zich in grote doen. Hij hield een knappe deviatie van Papazoglou uit zijn kooi. Mercier probeerde het wat later van ver, zijn knaller zoefde naast. KVM moest duidelijk bekomen van de man-minder-situatie.

 

Malinwa kwam rond het halfuur weer even piepen voor de kooi van Kaminski. Woelwater Verdier zorgde voor het gevaar en penalty-geharrewar. Boucaut wees tot grote woede van de geelrode bank niet naar de stip. Bij de rust hield het tienkoppige KVM de 0-0 staande.

foto1

Strijdend KVM

Het was uitkijken naar hoe goed de thuisploeg de intense eerste helft had verteerd en wat het tegen elf puntenloze Kortrijkzanen kon betekenen. De bezoekers probeerden Malinwa snel uit te voetballen, maar al bij al diende Moris weinig tussen te komen. We waren al twintig minuten voor affluiten toen Papazoglou zich nog eens toonde met een afstandschot.

 

KV Mechelen vocht voor elke morzel grond en teerde op een snelle counter om alsnog een eerste zege thuis te kunnen vieren. Het bleef natuurlijk uitkijken voor de aanvallen van de West-Vlamingen. Zo kwamen zij een paar keer zéér dicht bij de winnende treffer.

 

foto3

Nagelbijtend slot

Moris hield Rolland  met een geweldige handreflex van de 0-1, even later tikte De Smet een vinnige combinatie net naast de staak. En zo bleef het spannend tot het bittere eind toen de bezoekers nog de bal in de box pompten en de ingevallen Croizet nog alleen op doelman KAminski afstevende, maar zijn schot miste. Niettemin haalde een hardwerkend KV Mechelen een meer dan verdiend punt binnen.

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Moris, El Messaoudi, Matthys (83’ Claes), Rits, Chen, Cocalic, Bjelica, Kolovos, Schouterden, Filipovic (85’ Cobbaut), Verdier (61’ Croizet)

KV Kortrijk: Kaminski, Verstraete, De Smet, Pavlovic, Metanire, Gigot, Joaozinho, Mercier (88’ Sarr), Rolland, Ouali (61’ Kagé), Papazoglou

Gele kaarten: 22’ De Smet, 22’ Verdier, 24’ Cocalic, 39’ Verstraete, 64’ Matthys, 90’ Metanire

Rode kaarten: 8’ Schouterden

Doelpunten:

Toeschouwers: 10.479

Over de wedstrijd

 

We’re ready for it … #DnA #kvmkvk #2800love #devierentwingste????

Een foto die is geplaatst door The camera is a sketch book… (@alexiasablon) op

Jeeej KV ???? ❤️

Een video die is geplaatst door Shauni (@shauni.vandenbosch1904) op