Terug 30 oktober 2016

KV Mechelen - AA Gent: Wedstrijdverslag

Na een intense wedstrijd met vooral veel strijd, trok KV Mechelen aan het langste eind. Filipovic keilde een kwartier voor tijd de 1-0 tegen de netten, Vitas maakte er op een strafschop-in-cadeauverpakking 2-0 van.

 

Beide elftallen versierden twee grote kansen in het eerste kwartier. Zo had een alleenstaande Coulibaly meer moeten doen met een snelle voorzet van Foket. Op de counter zette Croizet dan weer Gent-goalie Thoelen, ex-KV, aan het werk.

Coulibaly en Verdier missen

De thuisploeg en de bezoekers hielden elkaar in evenwicht: Gent probeerde het balbezit op te eisen, KVM wachtte op de ruimte op de counter. Kansen waren schaars, maar als het leer in de zestien, had het wel doelpunten moeten opleveren. Zo verkwanselde Coulibaly een niet te missen voorzet van de vinnige Moses. Verdier mocht aan de overzijde dan weer alleen op Thoelen afgaan, maar de bezoekende doelman redde fraai.

 

Rond het halfuur leek La Gantoise even de druk op te voeren. KVM week en Nielsen trof de lat. Malinwa reageerde echter nog voor de pauze en Gent kwam goed weg toen Rabiu eerst geel kreeg voor een stevige ingreep op Filipovic en even later niets toen hij Chen neerhaalde. Thoelen stond attent te keepen, want hij hield een knaller van Croizet uit de netten.

dsc_3926

 

Vanhaezebrouck greep bij de rust met een dubbele wissel in en dat zorgde voor veel meer druk op de Mechelse defensie. Maar verder dan enkele hoekschoppen en de vuisten van Coosemans kwamen de Buffalo’s niet.

 

Filipovic breekt de ban

Het bleef een partij van strijd en mentaliteit. Malinwa stond stevig in de organisatie te voetballen en prikte op tijd en stond eens tegen. Zo haalde de mee opgerukte Chen uit, in het zijnet. En voor een keertje zat het KVM ook mee: een kwartier voor het einde viel de bal voor de voeten van Filipovic die niet aarzelde en de 1-0 op het bord prikte.

 

De Gentenaars trachtten een nieuw uitverlies te vermijden, maar de thuisploeg hield moedig stand. In het slot mocht Vitas er vanop de stip zelfs twee-nul maken en moest Asare met rood naar de kleedkamer. En zo kan KVM met een zes op negen weer naar boven kijken.

dsc_3887

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coosemans, Vitas, Croizet (62’ Matthys), Rits, Chen, Cocalic, Kolovos (78’ El Messaoudi), Schouterden, Vanlerberghe, Filipovic, Verdier

KAA Gent: Thoelen, Coulibaly, Neto, Mitrovic, Saief (46’ Esiti), Asare, Nielsen, Moses, Foket (78’ Perbet), Rabiu (46’ Dejaegere), Milicevic

Gele kaarten: 19’ Mitrovic, 38’ Rabiu, 50’ Rits

Rode kaarten: 90’ Asare

Doelpunten: 75’ Filipovic (1-0), 91’ Vitas (pen, 2-0)

Scheidsrechters: Laforge, Conotte, Lescalier en Van Damme

Toeschouwers: 13.265

 

Over de wedstrijd: