Terug 30 oktober 2016

KV Mechelen - AA Gent: Trainersbabbel

Trainer Yannick Ferrera was een zichtbaar tevreden man na de 2-0 overwinning tegen AA Gent.

Ferrera: “Ik ben een tevreden trainer vanavond. Onze organisatie stond goed, de discipline en concentratie waren aanwezig en dat hebben we allemaal nodig om tot een positief resultaat te komen. In de eerste helft kregen we enkele mogelijkheden, maar vooral door mistasten van hun verdedigers. Eigenlijk hadden we hier op voorsprong moeten komen, al kwamen we ook wel goed weg met de kans van Coulibaly en hun trap op de lat.”


Met de dubbele wissel bij de bezoekers had geelrood het lastig na de pauze, maar tot grote kansen kwamen de Buffalo’s niet.

Ferrera: “Met de wissels van Gent in de tweede helft drukten ze ons op onze eigen helft. Tot echte kansen kwamen ze echter niet, maar het balbezit was wel voor hen. Het was het verhaaltje van plooien, maar niet breken. In zo’n wedstrijden moet je dan dat tikkeltje geluk hebben en dat hadden we vanavond met het doelpunt van Filipovic.”

In het slot van de partij kreeg Malinwa nog een geschenkje van scheidsrechter Laforge op aangeven van zijn lijnrechter.

Ferrera: “Ik ga eerlijk zijn: deze strafschop was in geschenkverpakking. Ik begrijp de frustratie van mijn collega, maar het mag al eens in ons voordeel zijn. Nu mogen we even genieten van deze overwinning. Vanaf volgende week werken we toe naar onze uitmatch op Daknam.”