Terug 30 oktober 2016

KV Mechelen - AA Gent: Reacties

Door de blessure van Anthony Moris maakte Colin Coosemans zijn opwachting onder de Mechelse lat.
Coosemans: “Ik speelde in Hasselt voor de beker, maar het deed echt deugd om vanavond ook in een competitiewestrijd te starten. Het wachten duurde lang, maar ik was er helemaal klaar voor. Nu zal ik een aantal wedstrijden achter mekaar mogen spelen en hopelijk blijft het vlot lopen. De nul houden is natuurlijk een mooi extraatje, maar dat doe je als doelman natuurlijk niet alleen. Het stond achterin heel goed vandaag. We groeien week na week, maar we hadden de laatste weken nogal wat pech en die uitsluitingen maken het natuurlijk ook niet bepaald makkelijk. Hopelijk zitten we nu op het goede spoor.”

Het eerste doelpunt van de avond kwam van de voet van Filipovic. Ook de Sloveen kende een zware periode en was uiteraard blij met de overwinning tegen AA Gent.
Filipovic: “Ik ben natuurlijk blij met mijn eerste doelpunt, maar ik ben vooral blij omdat we vandaag gewonnen hebben tegen een moeilijk te bespelen tegenstander. We speelden goed en voerden perfect uit wat de trainer ons opgelegd had voor de match. We kregen voor de rust al een paar kansen die niet afgewerkt werden, maar we zijn geduldig gebleven en hebben niets overhaast. We voerden ons plan goed uit. Persoonlijk ben ik natuurlijk heel tevreden dat ik speelkansen krijg. In het begin van het seizoen was ik niet 100 procent in orde en kon ik niet tonen wat ik kan. Nu ben ik in orde en ben ik blij dat ik iets kan bijdragen aan het team en dat ik vertrouwen krijg van de coach. Het samenspel met Rits loopt vlot. Hij is iets aanvallender dan ik en we vullen elkaar goed aan. Hij is een talentvolle, jonge speler en het is makkelijk om met hem te spelen. Ik wil ook de fans nog een pluim geven. Hun steun is echt ongelooflijk. Dit zie je niet zo vaak meer in het moderne voetbal. Ze steunen ons door dik en dun, zelfs als we verliezen. Ik draag deze overwinning dan ook op aan hen. Met het eresaluut dat ik gaf na de match wou ik aantonen dat we samen met iedereen in de club één leger en één team zijn.”
dsc_3965

Uros Vitas trapte in de slotfase de twee-nul binnen tegen zijn ex-ploeg. Juichen deed hij echter niet.
Vitas: “Natuurlijk heb ik niet gejuicht. Ik heb met deze jongens gewerkt en geleefd. Het was echt raar om die bal binnen te trappen, maar ik was natuurlijk wel blij. Blij met mijn goal, maar vooral met deze overwinning. Ik had dan ook iets goed te maken na mijn uitsluiting tegen Oostende. Ik wou mijn maats en de supporters tonen dat ik er wel degelijk sta als het moet. Waarom ik de penalty trapte? Omdat ik nummer 1 op de lijst ben uiteraard! Door deze driepunter namen we een belangrijke stap na een moeilijke periode. Nu moeten we de positieve lijn doortrekken.”

De strafschop die door Vitas werd omgezet, kwam er na een vreemde fase waarin Nana Asare van het veld gestuurd werd.
Schouterden: “Na de match vertelde de scheidrechter me dat het penalty was omdat de bal nog in’t spel was. Over de rode kaart kan ik kort zijn: ik lokte het niet eens uit. Asare reageerde gewoon overdreven en kreeg rood. Bij Gent moeten ze echt niet zo overdreven reageren. Ook hun trainer ging over de schreef, maar dat zijn we ondertussen al gewoon. Ik vind het echt flauw.”