Terug 1 november 2016

KV Mechelen - AA Gent: Randnieuws

DE VIJF VAN DE WEEK

1. Het geduld van de week
Zondagavond was het eindelijk zo ver: Colin Coosemans stond voor het eerst onder de Mechelse lat in een competitiewedstrijd. Zijn vorige competitiematch in de Jupiler Pro League dateerde van januari 2015. Geduld is een schone deugd!

 

2. De Gandalf van de week
Sinds kort mogen betwistbare fases niet meer herhaald worden op het grote scherm in het stadion. Deze boodschap werd tijdens de wedstrijd een aantal keer herhaald. In plaats van herhalingen kregen de aanwezigen na een tijd foto’s te zien van katten en honden en telkens wanneer doelman Coosemans een bal pakte verscheen de volgende meme op het scherm. De actie werd gesmaakt door het thuispubliek.
you-shall-not-pass

 


3. De onverwachte reactie van de week
Hein Vanhaezebrouck staat erom bekend dat hij al eens fors kan uithalen naar de scheidsrechter. Na de strafschop en de rode kaart voor Asare verwachtten veel mensen waarschijnlijk dat hij ook nu van leer zou trekken tegen de ref, maar niets was minder waar.

“Twee weken geleden zag ik Laforge aan het werk toen ik ging scouten en hij deed het toen heel erg goed. Vanavond was hij ook top. Hij liet beide ploegen voetballen en handelde in de geest van de wedstrijd. Jammer genoeg werd hij vanavond in de slotfase in zijn hemd gezet door zijn assistent. Stuur Laforge Europa in, maar laat onze vriend langs de lijn maar enkele weken aan de kant…”

 

4. De opvallende cijfers van de week
Vanhaezebrouck was dan weer niet te spreken over de cadeautjes die sommige van zijn spelers blijven uitdelen. Vooral op verplaatsing wordt er door de Buffalo’s met punten gegooid. Gent zit zo aan een wel erg magere 3 op 21 buitenshuis.

 

5. Het bezoek van de week