Terug 28 januari 2017

KV Mechelen - KRC Genk: 1-0 (eindstand)

Malinwa won vandaag met een laat doelpunt van Seth De Witte. KVM won verdiend, al mocht het in de extra tijd ook doelman Colin Coosemans dankbaar zijn: hij redde nog twee gemaakte goals van Samatta en Wouters.

 

Het belangrijke duel tegen Genk begon met een beklijvende minuut stilte ter ere van de overledenen, Stephanie De Buysser, vrouw van Genk-speler Thomas Buffel, en het 2-jarige KV-supportertje Henri.

Ook tijdens de tactisch gesloten wedstrijd was vooral het minuut 19 – het shirtnummer van Thomas Buffel – die kon bekoren. Zowel de KVM-aanhang als die van Genk zongen You’ll never walk alone.

Op het veld zelf viel er weinig te beleven. Beide teams maakten er een tactisch schaakspel van. Ferrera zette zo Paulussen centraal op Pozuelo. Op de counter geraakte Malinwa ook niet in de Genkse zestien. Een vrijetrap van Bjelica belandde in de handen van doelman Jackers. Aan de overzijde moest Coosemans enkel springen bij een poging van Wouters en neergaan bij een poging van Pozuelo bij de rand van de zestien.

0-0 was dan ook de povere ruststand.

Genkse kansjes

Ook na de pauze overheerste organisatie boven aanvalslust. De thuisploeg probeerde meer diepgang te creëren, maar echte kansen, nee, die bleven uit. Niet dat Genk dat Coosemans op de proef stelde.

Samata kreeg wel een dot van een kans, net aan de zestienmeter mocht hij eenzaam en alleen uithalen. Het leer vloog voorlangs. De bezoekers kwamen even later weer piepen via Pozuelo: draaien en kappen, maar Coosemans ging goed neer.

Mechelse druk

Ferrera hoopte op meer diepgang en wisselde Kolovos en Croizet voor Verdier en Matthys. Dat leverde meer druk in de Genkse zestien op. Zo knalde Verdier op Jackers die in twee keer pakte. Rits leek een kwartier voor het einde met een streep toch een gaatje gevonden te hebben. Zijn schot zoefde echter net naast de bezoekende kooi.

Tien minuten voor tijd ontsnapten de bezoekers aan een rode kaart. Walsh, die in de eerste helft de geblesseerde Castagne verving – haalde Bjelica neer. Scheidsrechter Delferière hield een tweede gele kaart op zak. Ook toen Rits even later net voor de zestien een duwtje kreeg, wou KVM een vrijetrap, maar de man in het groen bewoog niet.

De Witte doet het!

Twee minuten voor tijd was het dan toch raak voor KV Mechelen. Een niet aflatende Seth De Witte bekroonde zijn terugkeer met de winning-goal. Malinwa aan het feest dus, maar het moest nog uitkijken voor een late gelijkmaker. Genk drong plots aan met enkele hoekschoppen. Coosemans zette zijn missertje van tegen Westerlo helemaal recht en redde met twee schitterende saves de Mechelse zege. Samatta en Wouters waren er nochtans zeer dichtbij.

Met de zege tegen Genk hijst KVM zich verdiend weer naar richting top zes en met wedstrijden tegen Oostende, Kortrijk, Lokeren, Standard, Anderlecht en Gent kondigen er zich alleen maar rasechte finales aan.

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, El Messaoudi, De Witte, Croizet (72’ Matthys), Rits, Bjelica, Kolovos (63’ Verdier), Van Cleemput, Vanlerberghe, Claes (88’ Cobbaut)

KRC Genk: Jackers, Wouters, Dewaest, Trossard, Colley, Malinovskyi (79’ Bergé), Schrijvers, Pozuelo (92’ Naranjo), Heynen, Castagne (33’ Walsh), Samatta

Doelpunten: 89’ De Witte (1-0)

Gele kaarten: 36’ Walsh, 66’ Van Cleemput, 82’ Colley, 84’ Pozuelo

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Delferière, De Neve, De Weirdt en Vanbecelaere

Toeschouwers: 11.844

Over de wedstrijd: