Terug 24 juli 2016

KV Mechelen - FC Iraklis Thessaloniki: Wedstrijdverslag

KV Mechelen won haar oefenwedstrijd van het fanweekend met 3-0 van FC Iraklis.

Na een heuse openingsceremonie inclusief Malinwa-vlam aangestoken door Piet den Boer op de nieuwe tribune, was het tijd om te voetballen. Tegenstander met dienst was de Griekse eersteklasser Iraklis FC.

De eerste kans was voor de Grieken. Perrone probeerde in de openingsminuten via een lobje Moris te verschalken, maar het leer belandde over. Het was echter KVM dat via een strafschop de snelle 1-0 vond. Matthys zette de zestienmeter om na een Griekse handsbal.

FC Iraklis, vorig seizoen twaalfde in de Griekse eerste divisie, versierde op hoekschop meteen een mooie kans op de gelijkmaker. Sebastian had het leer mooi kunnen binnenlopen, maar miste zijn controle. KVM bleek wél uiterst efficiënt. Vanlerberghe liet iedereen achter zich en haalde vanop 25 meter lekker uit: 2-0.

Verdier zorgt voor kansen
Met hele wat nieuwe namen in de Mechelse elf was het lang zoeken in de tweede helft. Net voor het laatste kwartier inging, dook Malinwa wel een paar keer gevaarlijk voor de bezoekende kooi op. Een fraaie actie van Leal, Verdier en Croizet leverde een mooie kans voor de van OHL overgekomen spits op. De bal belandde echter over.

Ook Verdier had de 3-0 aan de voet, maar de bal verdween niet voorbij de Griekse goalie. Even later draaide de Fransman mooi weg van zijn bewaker en haalde snoeihard uit: opnieuw kon doelman Pernis het leer uit zijn netten houden.

Croizet voor de 3-0
Even voor affluiten werd het dan toch 3-0. Croizet rondde een counter zelf netjes af. Zo sloot KVM het fanweekend op leuke wijze af. Volgende vrijdag is het andere koek: dan wacht in het AFAS Stadion kampioen Club Brugge.

Wedstrijddigest:
KV Mechelen: Moris (46’ Coosemans), Paulussen (46’ Chen), Cocalic (46’ Van Cleemput), De Witte (64’ Cobbaut), Vanlerberghe (46’ Bjelica), Schouterden (76’ Callebaut), El Messaoudi (46’ Filipovic), Rits (46’ Crepulja), Kolovos (64’ Leal), Matthys (46’ Croizet) en Veselinovic (46’ Verdier)

Doelpunten: 12’ Matthys (pen, 1-0), 23’ Vanlerberghe (2-0), 87’ Croizet (3-0)

Over de wedstrijd:

Dat ‘t schoon is, nu ‘t af is!

Een foto die is geplaatst door Davy Buntinx (@dbuntinx) op

Klaar voor deel II van het fanweekend #kvmechelen

Een foto die is geplaatst door Nele Steemans (@nele_steemans) op

De dames poseren voor de plek van het eerste stadion van de KV!

Een foto die is geplaatst door kv mechelen dames (@kv_mechelen_dames) op

Huldiging op het veld 🙂

Een foto die is geplaatst door kv mechelen dames (@kv_mechelen_dames) op

We zijn er klaar voor C’mon KV!! #kvmechelen #kakkers

Een foto die is geplaatst door Sharon Vandendriessche (@sharonvdd) op

Fandag Kv Mechelen. Knap werk, ferm stadion (over onze elf spreek ik me nog niet uit ????) #kvmechelen

Een foto die is geplaatst door Bram Peeters (@brampierre) op