Terug 2 december 2016

KV Mechelen - KAS Eupen: Wedstrijdverslag

Yannick Ferrera gaf initieel dezelfde 11 die aantraden voor de Beker tegen STVV nog een kans. Uros Vitas moest uiteindelijk nog voor de wedstrijd afhaken met een blessure. Elias Cobbaut nam zijn plaats in.

 

WACHTEN

“We moeten door”, gaf Mats Rits aan na de bekeruitschakeling en dat probeerde KVM ook in de beginfase. Alleen zaten er teveel onzuiverheden in het Mechelse spel, waardoor geelrood er niet doorgeraakte. Datzelfde gelde echter ook voor Eupen.

 

Het was uiteindelijk wachten tot minuut 12 op het eerste doelgevaar. Luis Garcia slingerde de vrijetrap, na hands van Chen, vanop de linkerflank voor doel, maar El Messaoudi kopte makkelijk weg.

 

Ook Rits probeerde het aan de overkant met een vrijetrap, maar daar kon niemand z’n hoofd tegen zetten.

 

SCHWUNG IN HET SPEL

De eer voor de eerste grote kans was weggelegd voor Sylla. Onyekuru bediende de Senegalees met een sluwe doorsteekpas. Coosemans doorzag echter deze actie, en dekte zijn korte hoek goed af.

 

Aan de overzijde wist Verdier Blondelle van de bal te zetten. De Mechselse spits stevende daarop alleen af op Van Crombrugge, maar Blondelle kon Verdier nog net genoeg hinderen om hem het scoren te beletten. Het afstandsschot van Verdier vloog uiteindelijk hoog over.

 

OF TOCH NIET

Die twee kansen braken de wedstrijd niet open. Bjelica kon nog één keer Van Crombrugge bedreigen. Zijn vrijetrap zoefde net naast de kruising.

 

Het opmerkelijkste van de eerste helft was tenslotte de vroegtijdige staking van Xavier Chen. De Mechelse verdediger werd onderuit gemaaid door Al Abdulrahman en kon niet meer verder. Jonkie Jules Van Cleemput mocht zo z’n opwachting maken.

 foto1

 

FERRERA GRIJPT IN

Yannick Ferrara hoopte na de blamage tegen Club Brugge en STVV op een reactie van de ploeg, maar tot dusver kwam die er dus niet. De Mechelse coach greep onder de rust dan ook al in. Matthys kwam Croizet vervangen, in de hoop dat die wel KV Mechelen op sleeptouw kon nemen.

 

Met zijn voorwaartse drang zat Matthys meteen in de wedstrijd. Zijn eerste schot op doel kon Van Crombrugge wel niet verrassen.

 

STRIJD

De wedstrijd werd nu wel wat opwindender. Eupen appelleerde voor een strafschop, maar scheidsrechter Van Driessche vond de ingreep op Onyekuru niet zwaar genoeg. Ook aan de overkant moet Van Driessche een brandje blussen. Kolovos stond neus aan neus met Diallo en kreeg daar een gele kaart voor. Ook Cobbaut kreeg die kleur onder z’n neus geduwd na een tackle op Sylla.

 

Meer strijd, dat dus wel, maar echte grote kansen vielen er in de tweede helft tot dan niet te noteren. Kolovos probeerde het vanop een 20-tal meter en ook Garcia zag een opening, maar beide ballen vormden geen bedreiging voor de doelmannen.


 

EN KANSEN

Die grote kansen kwamen er uiteindelijk wel, met dank aan Verdier. Eerst ging zijn kopbal maar net naast, even later trok hij op wandel door de verdediging van Eupen. Verdier speelde Blondelle door de benen en ontweek de wilde tackle van Diallo, maar zijn schot was net niet hard en zuiver genoeg om Van Crombrugge te kloppen.

 

Aan de overkant had Eupen het moeilijker om kansen bij elkaar te voetballen. Het schot van Cases, op de counter, was te zacht.

 

TEMPO HELEMAAL WEG

Het tempo was nu helemaal uit de wedstrijd verdwenen. Bjelica kon zich nog één keer doorzetten, maar hij miste de bal volledig toen hij wou uithalen. Ook zijn vrijetrap enkele minuten later miste precisie.

 

SLOTOFFENSIEF?

Met nog iets meer dan vijf minuten te spelen probeerde KV Mechelen de wedstrijd in extremis nog naar zich toe te trekken. Cocalic ging goed de hoogte in voor Van Crombrugge op een vrijetrap, maar Van Driessche oordeelde dat hij de doelman van Eupen teveel hinderde. Een echt slotoffensief kwam er niet meer uit. Beide ploegen gaven, mede door de vele overtredingen en daarbij horende gele kaarten, weinig weg.

Tot Jaadi zijn invalbeurt bekroonde net voor affluiten. Hij profiteerde van de chaos in de verdediging van Eupen. Van Crombrugge kon de eerste poging nog tegenhouden, maar op de kopbal van Jaadi had hij geen antwoord. Zo won KV Mechelen uiteindelijk nog de wedstrijd met 1-0 tegen KAS Eupen!

 

Wedstrijddigest:

 

KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi, Vitas, Croizet (45’ Matthys), Rits, Chen (38’ Van Cleemput), Cocalic, Bjelica, Kolovos, Schouterden (85’ Jaadi), Verdier.

 

KAS Eupen: Van Crombrugge, Diallo, Al Abdulrahman, Daigne, Lazare, Suarez (53’ Cases), Garcia, Bassey, Sylla, Onyekuru, Blondelle

 

Toeschouwers: 10.645

 

Gele kaarten: 16′ Luis Garcia, 33′ Croizet, 38′ Al Abdulrahman, 52’ Kolovos, 54’ Cobbaut, 64’ Diallo, 78’ Bassey, 82’ Daigné, 86’ Blondelle, 87’ Bjelica

 

Doelpunten: 90’ Jaadi (1-0)