Terug 2 december 2016

KV Mechelen - KAS Eupen: Trainersbabbel

In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, mocht Malinwa in extremis toch nog juichen. De ingevallen Jaadi kopte na geharrewar voor de Eupense kooi de bal tegen de netten. “Het geluk dat we ook al vaak ontbraken”, stak coach Ferrera van wal.

Ferrera: “Het was een erg gesloten eerste helft. Een gebrek aan goesting zou ik niet durven zeggen. Het klopt wel dat we na de pauze meer vuur in ons spel brachten. Helaas namen we niet altijd de juiste beslissingen op de juiste momenten. Zo hadden we de wedstrijd al vroeger in een beslissende plooi kunnen leggen.”

De Mechelse coach had ook niets dan lof over de prestaties van de youngsters in de Mechelse kern.

Ferrera: “Doordat Vitas in extremis forfait moest geven, kwam Cobbaut aan de aftrap. Door de blessure van Chen moest ik noodgedwongen wisselen en koos ik voor Van Cleemput. En met Jaadi probeerde ik een jongen te brengen die de bal kon bijhouden en een actie kon maken. Dat heeft hij niet moeten doen, maar hij stond wel op de juiste plaats om te scoren. Chapeau voor wat ze allemaal hebben gebracht vanavond. Door de blessures wordt de keuze in ons verdedigend compartiment wel heel beperkt. Hopelijk kan ik snel weer rekenen op Chen en Vitas en de andere gekwetsten, maar dat zal de komende dagen duidelijk worden.”