Terug 2 december 2016

KV Mechelen - KAS Eupen: Reacties

Vanavond bleven de drie punten op de valreep in Mechelen. Invaller Jaadi kopte de winnende treffer tegen de touwen en kroonde zich zo tot matchwinnaar.

Jaadi: “Ik ben natuurlijk heel blij voor mezelf, maar vooral voor de hele ploeg. Het was mijn eerste doelpunt als profspeler en het was een belangrijke treffer. Het was mijn tweede match. De vorige keer viel ik in tegen Oostende, maar dat was een moeilijke wedstrijd omdat we met tien man vielen. Ik probeer het beste te maken van de speelminuten die ik krijg en ik probeer te groeien als speler. We zien wel wat er gebeurt. Het is nog een lang seizoen en ik zit nog maar enkele maanden bij de A-kern. Waarom ik mocht invallen en niet Dalibor? Dat moet je aan de coach vragen.”

jaadi

Voor Nils Schouterden was de wedstrijd tegen Eupen een weerzien met zijn ex-club.

Schouterden: “Dinsdag kregen we in Sint-Truiden een mentale tik en het was belangrijk dat we een reactie toonden. Het was zeker niet onze beste match, maar we hebben getoond dat we karakter hebben. Echt verdiend vond ik de zege niet, Eupen had misschien wel een punt verdiend. Maar we waren heel tevreden dat we alsnog konden winnen. Eupen is echt een stugge tegenstander. Als je tegen hen alles open gooit, schiet je in je eigen voet. Daardoor was de match vrij gesloten. Gelukkig kon Jaadi op het einde nog scoren en houden we de drie punten hier.”

Elias Cobbaut stond door het uitvallen van Uros Vitas onverwacht in de basis.

Cobbaut: “Tijdens de opwarming wist ik pas dat ik zou spelen. Uros had pijn aan de knie en er werd besloten om geen risico te nemen. Ik heb mijn best gedaan voor de ploeg en ik denk dat het toch vrij goed liep. Iedereen binnen het team en de staf geeft me vertrouwen en ik voel me erg goed in mijn vel. Na dinsdag hadden we iets recht te zetten en de overwinning was welkom. De ontlading na die late treffer was groot.”