Terug 6 december 2016

KV Mechelen - KAS Eupen: Randnieuws

DE VIJF VAN DE WEEK

1. Het gezelschapsspel van de week
Na de wedstrijd in Genk hadden we het al over het gezelschapsspel ‘Wie is het?’ en in cadeautjesmaand december doen we er nog eentje bij. KV Mechelen heeft namelijk 4 op een rij gespeeld. Het won de laatste vier thuiswedstrijden tegen respectievelijk Moeskroen, Gent, Standard en Eupen.

2. De omroeper van de week
Aangezien de tegenstander het Duitstalige Eupen was, zorgde KVM voor een aangepaste stadionomroeper. Niemand minder dan Joachim Benfeld nam de taak op zich. De levende legende speelde van 1981 tot 1987 Achter de Kazerne en is een waar clubicoon.

3. Het feestkwartiertje van de week

Niet enkel de omroeper, maar ook de muziek tijdens de rust was aangepast aan de tegenstander. Een kwartier lang knalden er recente en minder recente Duitse klassiekers uit de luidsprekers. “Du” van Peter Maffay, “Eins zwei Polizei” van Mo-Do,… ze passeerden allemaal. Maar dé klassieker der klassiekers was uiteraard deze parel:

4. Het mooie gemiddelde van de week
Vrijdag waren er opnieuw behoorlijk wat supporters naar het Afas-stadion afgezakt. Opmerkelijk is dat nu tijdens elke thuismatch van dit seizoen de kaap van de 10.000 toeschouwers gerond werd.

5. Het ‘net niet moment’ van de week
Voor Eupen betekende de late treffer van Jaadi duur puntenverlies, maar het zorgde er ook voor dat de Oostkantonners nu al 19 matchen op rij minstens 1 doelpunt slikken.