Terug 29 juli 2016

KV Mechelen - Club Brugge: Trainersbabbel

Hoe analyseer je een wedstrijd waarin je tegenstander op een wolk voetbalt en je oppermachtig uittelt? Aleksandar Jankovic waagde zich aan een poging tot terugblik.

 

Analyse 1: Club is dominanter dan ooit
Jankovic: “Op alle vlakken was Club Brugge beter en pakt het verdiend 3 punten. Ze zijn een machine. Iedereen kent elkaar en is op elkaar ingespeeld. Ze waren agressiever en scherper en zijn op dit moment de beste ploeg in België.”

 

Analyse 2: Malinwa voetbalde zonder vertrouwen
Jankovic: “We geraakten niet in ons spel en het voetbal dat we wilden brengen. We maakten te veel fouten in de passing en onze opbouw miste precisie. Zo was ons vertrouwen meteen gekelderd. We kwamen onder druk in onze defensie en vonden geen oplossing.”

 

Analyse 3: Het had ook anders gekund
Jankovic: “Over de wedstrijd kan je echt niets afdingen op de overwinning van Brugge. We probeerden met ons defensieve blok vrij laag te spelen om niet in de problemen te komen tegen de snelle spitsen van de bezoekers. Om dan uit te breken. Zoals met de penaltyfase met Verdier even voor de 0-1. Als daar de bal op de stip gaat… Nu ja, Club gaat met 3 oververdiende punten naar huis.”

 

Analyse 4: Er zat stress in het geelrode elftal
Jankovic: “Het is jammer dat we vandaag geen punten konden meegraaien in deze ambiance en sfeer. We kenden een zeer moeilijke start. Misschien hadden mijn jongens wel last van de stress. Tegen de kampioen in het nieuwe stadion. Hoe dan ook, de realiteit is dat we verder moeten en dat Club gewoon de beste was.”