Terug 29 juli 2016

KV Mechelen - Club Brugge: Reacties

Club Brugge versloeg KV Mechelen met 0-2. Tim Matthys, Nicolas Verdier, Anthony Morris en Nils Schouterden geven hun kijk op de wedstrijd. 

 

Het seizoen openen tegen de kampioen is geen cadeau, dat haalt Tim Matthys ook aan:

 

“We speelden vandaag tegen de verkeerde tegenstander. Club domineerde van de eerste tot de laatste minuut. De bal was gewoon ongrijpbaar, we liepen er de hele wedstrijd achter aan. Als je de 0 kan houden en dan kan tegenprikken, zit er misschien nog iets in, maar vandaag waren onze tegenprikken gewoon te zwak.”

 

Ook Anthony Moris treedt daarin bij:

 

“Club Brugge is een machine. We konden daar weinig tegeninbrengen. We speelden gewoon een slechte wedstrijd. Club tikte onze verdedigen te makkelijk weg. Het klopt wel dat we niet tegen Club Brugge punten moeten pakken, maar de manier waarop we vandaag verliezen… Over mijn wedstrijd ben ik wel tevreden. Ik heb een goede voorbereiding achter de rug, maar tegen een ploeg als Club Brugge starten is ook geen geschenk.”

 

Nicolas Verdier haalt dezelfde argumenten aan, maar heeft ook het gevoel dat er meer inzat voor KVM:

 

“We moeten realistisch zijn, deze tegenstander is exceptioneel goed. Ik ben wel enorm teleurgesteld, zeker omdat we minstens één strafschop hadden moeten krijgen. Maar goed, de volgende wedstrijd moeten we ook gewoon beter spelen en dan komen de punten wel.”

MECHELEN, Jupiler Pro League, seizoen 2016 / 2017 , Belgisch voetbal, 29-07-2016, KV Mechelen - Club Brugge KV, Verdier Nicolas

 

Verschillende jongens verlieten in de transferperiode KVM, maar de voorbereiding gaf KVM volgens Matthys wel de nodige hoop en overtuigingskracht:

 

“Onze laatste voorbereidingswedstrijd gaf ons echt vertrouwen. We hebben inderdaad wat kwaliteit moeten laten gaan. Het is nu aan de nieuwe jongens op de draad zo snel mogelijk op te pikken en te doen wat hun voorgangers gedaan hebben. Dan zal blijken of zij ze kunnen vervangen.”

 

En één van die nieuwe jongens is Nils Schouterden. Ook hij vond dat KVM meer uit deze wedstrijd kon halen:

 

“We waren te braaf vandaag, we hadden te veel respect voor Club. Voor de 0-1 hadden we wel wat kansen en ook na de achterstand hadden we een aantal mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Het was gewoon niet goed genoeg. Club had ten eerste al veel meer balbezit en ze waren bovendien ook veel rustiger aan de bal. In de tweede helft kwamen we er wel meer uit, met meer aanvallende impulsen. Daar moeten we ons ook aan optrekken. Normaal moet KVM veel dominanter en veel hoger kunnen spelen en dan van daaruit meer acties maken. Dat is een systeem dat mij goed ligt. Daarom ben ik ook naar KV Mechelen gekomen.”

 

Voor Schouterden hoeft deze wedstrijd wel niet te lang na te zinderen. Volgende week zaterdag neemt Malinwa het al op tegen Eupen:

 

“Deze wedstrijd moet ook niet te lang in ons hoofd blijven hangen. Tegen Eupen moeten we dat gewoon rechtzetten. Vandaag winnen was wel mooi geweest, zeker voor de supporters. Zij brachten vandaag het hele stadion in beweging. Ik ken en volg Malinwa al van toen ik een klein manneke was. Het is jammer dat ik vandaag van de ambiance te weinig heb kunnen genieten.”