Terug 29 juli 2016

KV Mechelen - Club Brugge: Wedstrijdverslag

KV Mechelen verloor vanavond haar openingswedstrijd van het seizoen voor meer dan 15.000 supporters met 0-2. Rond het halfuur zette een oppermachtig Club in drie minuten al de eindstand op het bord.

 

In de nieuwe tempel ging het er in de aanvangsfase sfeervol, maar ook nerveus aan toe. De volgepakte tribunes zagen vooral de bezoekers het voortouw nemen. De landskampioen drukte KVM tegen het eigen doel, grote kansen volgden echter niet.

 

Malinwa vond moeilijk diepgang, maar zorgde na twintig minuten wel voor gevaar. Nadat Verdier voldoende gehinderd werd om uit te halen, schreeuwde KVM om een strafschop. Scheidsrechter Dierick wuifde het protest weg. Even later zorgde Verdier wél voor gevaar, Buttele haalde met een volleybalreceptie het leer uit zijn kooi. Cocalic mocht op die hoekschop van dichtbij uithalen, maar tikte de 1-0 nog over.

 

foto2

Klasseflitsen zetten Club op rozen

Net toen KVM iets meer vertrouwen leek te verzamelen, pakte Izquierdo uit met een geweldige goal. Klasseflits, maar even later stond het wel al 2-0 toen Cools zonder meer de bal langs de paal mocht schilderen.

 

Dat was niet meteen het scenario dat de 15.136 in het AFAS Stadion – een clubrecord – voor ogen hadden. Malinwa moest wat gaan proberen, maar tegen de gerodeerde en gedecideerde machine van Michel Preud’homme vond de thuisploeg nauwelijks openingen.

Daarvoor voetbalde het te traag en te onzuiver. Croizet zette Brutelle nog wel even aan het werk voor de pauze, maar de nul-twee bleef op het bord.

 

Wachten op Mechels antwoord

Club Brugge bleef oppermachtig. Ook in de tweede helft slaagden de jongens van Jankovic er niet in om blauwzwart pijn te doen en een snelle 1-2 op het bord te zetten. Aan de overzijde Claudemir en Izquierdo dreigden, De Bock schoot voorlangs en over.

 

Malinwa stelde daar één vinnige aanval tegenover: Croizet kon net niet goed bij de voorzet om de goal van de hoop te netten. Nee, de thuisploeg vond geen antwoord op de bezoekende voetbalcombinaties.

 

Vormer stak ook twee keer zijn nieuw aan het venster met een stiftertje en een stevige uithaal en Moris moest dan weer lijf en lede riskeren om de pas ingevallen Limbombe van een goal te houden. Zo eindigde de wedstrijd op 0-2, ook een dappere poging van Kolovos in het slot kon daar niets aan veranderen.

 

 

foto3

 

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Moris, Paulussen (63’ Chen), De Witte (83’ Kolovos), Matthys,  Croizet, Rits, Cocalic, Schouterden, Vanlerberghe (58’ Bjelica), Filipovic, Verdier

Club Brugge: Butelle, Simons, Claudemir, Refaelov (64’ Vossen), Diaby (90’ Storm), Izquierdo (79’ Limbombe), Vanaken, Cools, Denswil, Vormer, De Bock

Doelpunten: 27’ Izquierdo (0-1), 30’ Cools (0-2)

Gele kaarten: 39’ Paulussen, 53’ Cocalic, 67’ De Witte, 68’ Vossen, 79’ Limbombe

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Dierick, De Neve, Hutsebaut en Laforge

Toeschouwers: 15.136

 

Over de wedstrijd

We are malinois ! 🙂 ⚽️???????? #kvmechelen #mechelen

Een foto die is geplaatst door Glenn Van den Broeck (@glennvdb94) op

Favo(g)rieten! ❤️ ???? #lovethem #happiness #kvmechelen #missedit #missedthem #summer2016

Een foto die is geplaatst door Jitske (@jitske94) op

New stadium same hell! #kvmechelen #malinwa #kvmbru

Een video die is geplaatst door Manu Dickmans (@manudickmans) op