Terug 21 december 2016

KV Mechelen - Sporting Charleroi: Trainersbabbel

Met een zesde thuiszege op rij kruipt KVM de top zes binnen. En dat na een beresterke prestatie tegen Charleroi, vond ook Yannick Ferrera.

Ferrera: “Dit was een verdiende zege. In het begin van de wedstrijd was het zoeken voor ons, maar we zetten een blok en gaven amper iets weg tegen de snelle spitsen van Charleroi. En op de counter hadden we de grootste kansen via Verdier en Bjelica op de lat. We waren de meest dreigende ploeg. We voetbalden bovendien compact en gaven weinig ruimte weg. Jammer genoeg stond het bij de rust nog 0-0.”

 

Maar na lang zoeken vond KVM toch die goal.

“We zijn in de tweede helft gewoon op ons elan doorgegaan. We creëerden opnieuw kansen, al dienden we na een tijdje weer de bal aan Charleroi te laten. Gelukkig heeft Rits ons uiteindelijk met een verlossend doelpunt de zege kunnen schenken. In het slot was het plooien, maar niet breken.”

 

Ferrera was fier op de prestatie van zijn jongens.

“Charleroi heeft de tweede beste verdediging van de eerste klasse. Ikzelf speelde er met Standard en met KVM al eens nul-nul tegen. Vandaag hebben we toch kansen kunnen creëren én kunnen scoren. Dat verdient een pluim, want niet veel elftallen slagen daar in.”

 

KVM zit zo aan 6 thuiszeges op een rij en plots een plekje in de top van de stand.

“Kijk, we gaan het nog moeilijk krijgen. Laat ons vooral bescheiden blijven en werken. Als je naar het klassement kijkt dan doet dit enkele seconden deugd, maar dit wil niets zeggen. Anderzijds mogen we wel fier zijn op wat we al bereikt hebben na 20 speeldagen. Bovendien is dit ook al onze tiende cleansheet. Onze organisatie zit goed, dat is fijn om te zien.”

 

Tot slot reageerde de coach ook nog op de vraag van enkele journalisten of hij “een provocatie” met een leeuw en zebra op het grote scherm had gezien.

“Ik heb dit niet gezien. Indien dit om een provocatie gaat, dan kan dit niet en zullen we onze excuses aanbieden. Maar we zullen het nagaan.”

Wat we ondertussen ook hebben uitgespit. Om een provocatie ging het zeker niet, maar voor alle zekerheid stuurden we deze boodschap nog de wereld in.