Terug 20 december 2016

KV Mechelen - Sporting Charleroi: 1-0 (eindstand)

Feestje in het AFAS Stadion! Malinwa duikt met de zesde thuiszege op rij de top zes in. Geelrood was in een intense wedstrijd baas, maar het was wachten tot de 80ste minuut toen Rits het leer eindelijk voorbij Penneteau kreeg.

Malinwa tegen de Carolo’s kondigde zich als een leuke affiche aan: bij winst kon KVM zich zelfs naast Charleroi in de stand hijsen. De eerste helft leverde veel strijd en intense duels op. Eén keer kwamen de bezoekers pijlsnel piepen voor de kooi van Coosemans. Pollet zette voor, Fall zag Bjelica nog net het leer over werken.

 

We zagen een tactisch schaakspelletje langs beide zijden en een verbeten strijd om elke morzel grond. Mata hield de armen niet thuis in een duel met Paulussen en mocht blij zijn dat scheidsrechter Boterberg slechts geel trok.

 

Rond het halfuur begon de thuisploeg eindelijk ook (grote) kansen te verzamelen. Verdier legde zo af richting de uit schorsing teruggekeerde El Messaoudi die keihard richting kruising keilde. De bal zoefde echter naast.

1-0 in de lucht

Verdier profiteerde bijna van een dure misser achterin bij de Zebra’s. De Fransman deed alles zoals het hoorde, alleen bij de afwerking verdween het leer centimeters naast de verkeerde kant van de staak.

 

Even later kende Bjelica dan weer pech toen een fraaie vrijetrap de lat deed trillen. Verdier mikte dan weer een grote kans in het zijnet. Zo bleef het dan ook 0-0 bij de pauze na een intense eerste helft.

 

Zelfde scenario in tweede helft
Coosemans had zelf amper werk, enkel op een plotse knal van Baby moest de KVM-goalie aan de bak. De bezoekers waren in de zone van de waarheid te onzuiver om aanspraak te maken op een doelpunt.

Nee, als er één team de zege verdiende dan was het wel Malinwa. Het verhoogde de druk op de zestienmeter van doelman Penneteau, maar het bleef nagelbijten na verschillende verdwaalde voorzetten die maar niet goed wilden vallen.

Rits met friemelgoaltje
Tien minuten voor affluiten viel het Mechelse doelpunt dan toch. Penneteau kon een harde knal van de bedrijvige Bjelica niet klemmen, Rits was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te werken.

Ferrera gooide Filipovic in de strijd om de 1-0 op het bord te houden, Charleroi probeerde er nog een slotoffensiefje uit te persen. Pollet kopte, Coosemans kon simpel pakken. Geel en rood hield vol en staat zo plots naast de Carolo’s in de top zes.

Wedstrijddigest:
KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, El Messaoudi, Vitas, Matthys (80’ Claes), Rits, Cocalic, Bjelica, Kolovos (84’ Filipovic), Schouterden, Verdier (64’ Croizet)

R. Charleroi SC: Penneteau, Martos, Pollet, Baby (73’ Tainmont), Mata, Bakar (71’ Bedia), Hendrickx, Willems, Marcq, N’Ganga, Fall (46’ Marinos)
Doelpunten: 80’ Rits (1-0)
Gele kaarten: 17’ Mata, 56’ Marinos, 91’ Filipovic
Rode kaarten:
Scheidsrechters: Boterberg, Baillieul, Dhondt en Smet
Toeschouwers: 11.084

Over de wedstrijd: