Terug 28 januari 2017

KV Mechelen - KRC Genk: Trainersbabbel

Yannick Ferrera was vanavond een man met een plan. Een geslaagd plan zo bleek na 90 minuten.

 

Ferrera: “Ons plan was om Genk niet in zijn spel te laten komen. Ze voetbalden de afgelopen wedstrijden goed en vol vertrouwen. We wilden hen niet laten voetballen om zo ruimte te creëren voor ons. Ons enige probleem was dat we veel afval in ons spel hadden om mooi voetbal te brengen. Offensief brachten we nauwelijks iets.”

 

Om dat plan te laten slagen, mocht Paulussen Pozuelo een hele wedstrijd volgen.
“Pozuelo is voor mij de beste speler van België. Geef hem ruimte en tijd en hij zorgt voor moeilijkheden. Daarom wilden we hem uit de wedstrijd houden om dan tien tegen tien te spelen. Dit is misschien wel jaren ’80, maar het heeft vandaag geholpen.”

 

Als inspiratie haalde Ferrera zowaar… Johan Cruijf aan.
“Tijdens een finale in 1974 heeft Cruijf geen bal kunnen raken doordat hij overal gevolgd werd. Gezien Pozuelo een beetje de Cruijf van Genk is, dachten we, waarom niet datzelfde plan bovenhalen. Mooi was het niet, maar het rendeert.”

 

In de tweede helft vond Malinwa wel meer diepgang én een doelpunt.
“We waren in de laatste 30 minuten beter. Nu, op geen enkel moment hebben we onze organisatie of druk laten gaan. We bleven strijden voor elke morzel grond. Dat we nadien ook beloond werden met een doelpunt, is eens zo leuk. Want een nul-nul had misschien eerlijker geweest.”

 

En zo kan KVM weer van play-off 1 dromen…
“Ha, daar zijn we weer… play-off 1. De ene week zijn we dood, de andere week weer springlevend. We mogen vooral geen spijt hebben dat we ergens niet voor de volle 100% hebben gevoetbald. We zullen uiteraard elke week proberen te winnen. En op het einde zullen we wel zien waar we geraken.”