Terug 28 januari 2017

KV Mechelen - KRC Genk: Reacties

Een gesloten match met weinig kansen die op een brilscore lijkt af te stevenen en dan is daar plots… Seth De Witte!

De Witte: “Fantastisch! In de laatste minuut van een belangrijke match de winnende treffer maken, ik kan me geen beter wederoptreden bedenken. Het was een beetje een rommelige fase. Ineens belandde de bal voor mijn voeten en had ik hem maar binnen te trappen. De wedstrijd was erg gesloten. De coaches hadden hun ploegen goed neergezet, de organisatie stond er langs beide kanten. Door deze zege houden we de droom van POI levend, maar ik ga geen straffe uitspraken doen. Volgend weekend wordt opnieuw enorm belangrijk en we gaan er alles aan doen om ook in Oostende iets te rapen.”

De Mechelse treffer was van goudwaarde, maar zonder de redding van Coosemans in het absolute slot waren de bezoekers met een punt op de bus gestapt.

 

Colin Coosemans KV Mechelen - KRC Genk

Coosemans: “Tijdens de vorige thuismatch ging ik op het einde in de fout en daarom doet het extra deugd om hier vanavond belangrijk te zijn. Voor Nieuwjaar haalden we een bepaald niveau en tegen Westerlo en STVV haalden we dat niveau soms ook, maar we waren niet constant genoeg. Daarom pakten we geen punten. Vandaag speelden we heel goed georganiseerd. Voor de neutrale toeschouwer was het misschien niet de meest aangename wedstrijd, maar voor ons is het een belangrijke driepunter. Nu moeten we naar rechtstreekse concurrent Oostende en we zullen opnieuw een goede prestatie moeten neerzetten om daar iets te pakken.”

Ook Mats Rits was in de wolken met de drie levensbelangrijke punten.
Rits: “We speelden erg compact en voerden het plan van de coach perfect uit. Het was een gesloten wedstrijd met weinig kansen. Schitterend dat net Seth na zijn lange afwezigheid de winning goal kon maken. Iedereen was echt blij voor hem.We hebben negentig minuten gevochten voor de drie punten en zijn doelpunt was het orgelpunt. Nu moeten we naar de kust en ondanks het feit dat Oostende in een dipje zit, zal het niet makkelijk worden. We zijn gefocust op play-off I, maar blijven met onze voetjes op de grond. We moeten nog zes matchen hard werken.”