Terug 30 januari 2017

KV Mechelen - KRC Genk: Randnieuws

DE VIJF VAN DE WEEK

1. Het eerbetoon van de week
Af en toe wordt voetbal gedegradeerd tot een pietluttig detail en dat was afgelopen zaterdag het geval. De Genkse voetbalfamilie verloor de echtgenote van kapitein Buffel na een slepende ziekte en de Mechelse familie verloor het twee jaar oude supportertje Henri. Wat volgde was een indrukwekkend eerbetoon door beide supportersclans.

Het moment waarop Colin Coosemans spontaan de bal bijhield en het spel even stillegde in minuut negentien oogstte enorm veel bijval.

2. De prijs van de week
De huldiging van Mats Rits als meest verdienstelijke speler van 2016 glipte begrijpelijk een beetje door de mazen van het net qua aandacht, maar we willen er hier toch nog even aandacht aan schenken.

3. Het werk van barmhartigheid van de week
Tijdens het voetbal drinken de mensen al eens een pintje bier. En veel mensen drinken veel bier blijkbaar want tijdens de rust moest de grote biertank al bijgevuld worden. ‘De dorstigen laven’ heet dat.

4. Het goede nieuws van de week
Naast de overwinning viel er nog ander goed nieuws te rapen dit weekend. Tim Matthys maakte bekend dat hij binnenkort opnieuw papa wordt. Proficiat!

5. Het ‘ik was mijn ogen met zuur moment’ van de week
Je kan als krant al eens een foutje maken, maar er zijn grenzen!!!